Εταιρεία ΜΟΝΟ σε μια ΗΜΕΡΑ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, θα μπορεί ένας πολίτης στην Ελλάδα – έλληνας υπήκοος ή μη – να έχει «στην κατοχή του» εταιρεία ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ! Το απίστευτο κι όμως… αληθινό αναμένεται να το ακούσουμε στις λεπτομέρειες του από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και φυσικά ΕΑΝ αποδώσει θα πρόκειται «για έργο ζωής». Τα επιμελητήρια κλπ είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν τα One Stop Shop
δημιουργίας εταιρειών – με άλλα λόγια θα καταθέτεις την αίτηση σου το πρωί και θα έχει ΑΦΜ και λειτουργία εταιρείας το… απόγευμα. Πηγαίνοντας ΜΟΝΟ σε ένα σημείο και ερχόμενος σε επαφή ΜΟΟ με ΕΝΑΝ υπάλληλο και σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ημέρα. ΕΑΝ λειτουργήσει το σύστημα, πραγματικά θα αλλάξει τον επενδυτικό χάρτη της χώρας μας…. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στόχος του Μ.Χρυσοχοϊδη είναι να πάει φέτος σε διπλασιασμό της απορρόφησης του ΕΣΠΑ σε σχέση με το 2010 με απώτερο στόχο να «πέσουν» στην αγορά 5,2 δισ. Ευρώ μέσα από την καινούρια επιχειρηματικότητα (ετοιμάζεται πυρετωδώς και το σχέδιο για τους νέους επιχειρηματίες).
Μαζί με τη λειτουργία του One Stop Shop μπαίνει σε εφαρμογή και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Επίσης στους βασικούς άξονες ανάπτυξης είναι και το ΕΤΕΑΝ -η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ-, το οποίο θα λειτουργεί ως δίαυλος ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις παρέχοντας χαμηλότοκα δάνεια. Μέσα στον Μάιο βγαίνει στην αγορά μέσω του ΕΤΕΑΝ και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, ύψους 1,2 δισ. Επίσης στις 20 Μαρτίου προκηρύχθηκαν ενισχύσεις ύψους 2,15 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 δισ. ευρώ θα είναι φοροαπαλλαγές και τα 650 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις.
Να θυμίσουμε τα 8 σημεία των στόχων που συμφωνήθηκαν μεταξύ «τρόικας» και Χρυσοχοϊδη.
-Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ από το 15% ΣΤΟ 18%. Θα ακολουθήσει task force του υπουργού ανά περιφέρεια, θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επισκεφτεί Λαμία, Γιάννινα, Κοζάνη, Πάτρα για την προώθηση του ΕΣΠΑ.
-Ένταξη στο ΕΣΠΑ 11έργων αντί για 10 που προβλεπόταν, ύψους 4,65 δις ευρώ
-Εφαρμογή του Επενδυτικού νόμου. Ο κ.Χρυσοχοίδης θα ηγηθεί καμπάνιας ενημέρωσης σε φορείς, ξένα ΜΜΕ,μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρεσβείες.
- ΕΤΕΑΝ. Ταμείο επιχειρηματικότητας, ύψους 1,2 δις
-Αύξηση εξαγωγών. Έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από τους ΕΟΤ,ΟΠΕ και Invest in Greece για δημιουργία κοινού εθνικού brand και την κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις παγκοσμίως
-Παρουσίαση action plan με 30 σημεία άρσης των εμποδίων της επιχειρηματικότητας (κυρίως γραφειοκρατικά)
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό και τη δημιουργία ανεξάρτητη επιτροπής ανταγωνισμού.
-Νόμος για αδειοδότηση και απλοποίηση διαδικασιών για ενέργεια. Εκκρεμούν τα «κομμάτια» των ΥΠΕΚΑ και Μεταφορών
-Ενιαία αρχή για δημόσιες συμβάσεις. Έχει ήδη κατατεθεί
Και έπεται συνέχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα