Ο Μπερλουσκόνι δεν θα πάει στη δίκη

Όπως αναφέρει μεγάλο μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανό, να μην παρουσιαστούν στην δικάσιμο της 6ης Απριλίου για την υπόθεση "Ρούμπι Γκέϊτ", ούτε ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ούτε και η πρωταγωνίστρια της όλης υπόθεσης, Ρούμπι-Καρίμα.

Ο "Καβαλιέρε", δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να ζητήσει να ληφθεί υπόψη "εύλογο κώλυμα". Δεν πρόκειται, δηλαδή, να προβάλλει, διαμέσου των συνηγόρων υπεράσπισής του, ειλημμένες, κυβερνητικές, υποχρεώσεις. Επειδή, όμως, μεθαύριο
πρόκειται να επιλεγούν οι ημερομηνίες για τις επόμενες δικάσιμους και δεν αναμένεται να γίνει αναφορά στην ουσία της υπόθεσης, ο "μίστερ τιβί" και η Ρούμπι, φέρονται να αποφάσισαν να μείνουν εκτός δικαστικής αίθουσας.

Σύμφωνα, επίσης, με την εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", οι δικηγόροι του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, θα δραστηριοποιηθούν ώστε να ορισθεί η επόμενη δικάσιμος, όσο αργότερα γίνεται, ίσως και μετά από δυο μήνες.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο, στη φάση αυτή, τον "μίστερ τιβί", είναι να μην καταδικασθεί, για την υπόθεση της πιθανής δωροδοκίας του βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μίλς. Για το λόγο αυτό, η κυβερνητική του πλειοψηφία θα κάνει το πάν, από αύριο, για να "περάσει", στη Βουλή, το νόμο που αφορά τη λεγόμενη "σύντομη παραγραφή".

Οι δίκες για διαφθορά, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να παραγράφονται έξι μήνες νωρίτερα και η "υπόθεση Μίλς" θα μπορούσε να γίνει οριστικά παρελθόν, ήδη τον Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά, τέλος, την υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων "Mediatrade", ο εισαγγελέας Φάμπιο Ντε Πασκουάλε, ζήτησε «να δικασθεί άμεσα ο Ιταλός πρωθυπουργός, διότι συνέχισε να ασχολείται με τις τηλεοπτικές του υποθέσεις και αφότου μπήκε στην πολιτική». "Η συγκεκριμένη φορολογική απάτη, μάλιστα, μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη", δήλωσε ο Ντε Πασκουάλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα