Η υγεία του Μουμπάρακ είναι "σταθε

Περίπου 300 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ στο νότιο Σινά όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σήμερα ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να φύγει ο Μουμπάρακ από το Σαρμ ελ Σέιχ,
καθώς θεωρούν ότι η παρουσία του στο θέρετρο της πόλης της Ερυθράς Θάλασσας πλήττει τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ Σέιχ από την 11η Φεβρουαρίου, την ημέρα που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από την 18ήμερη λαϊκή εξέγερση.

Μια ομάδα μερικών δεκάδων διαδηλωτών έκαναν αντιδιαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης στον Μουμπάρακ.

Ο πρώην πρόεδρος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Σαρμ ελ Σέιχ από το απόγευμα της Τρίτης, όταν υπέστη μικρό καρδιακό επεισόδιο μετά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο εκδικάζεται η εις βάρος του δίωξη για διαφθορά, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Mena μετέδωσε πριν από λίγο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι "σταθερή και καθησυχαστική".

Οι δύο γιοι του, ο Γκαμάλ και ο Αλάα, βρίσκονται στη φυλακή Τόρα στο Κάιρο αφού εισαγγελέας διέταξε να προφυλακιστούν για 15 ημέρες καθώς εξετάζεται η ανάμιξή τους σε υποθέσεις διαφθοράς ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι έδωσαν διαταγές να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών -- οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 800 ανθρώπους.

Η προφυλάκιση του πρώην προέδρου Μουμπάρακ έχει διαταχθεί επίσης από εισαγγελέα καθώς εκκρεμούν διάφορες άλλες έρευνες σε βάρος του, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει την έξοδό του από το νοσοκομείο, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε αργά χθες ότι ο Μουμπάρακ καθώς και οι γιοι του πρόκειται να ανακριθούν σε δικαστήριο του Καΐρου την Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα