Έρευνα στο διδακτορικό του Γιοχάνες Χαν για λογοκλοπή

Το Πανεπιστήμιο της Βιέννης ανακοίνωσε πως θα εξετάσει επισταμένως τον διδακτορικό τίτλο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, έπειτα από τις κατηγορίες για λογοκλοπή που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, μετά και το σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του τέως υπουργού Αμύνης της Γερμανίας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.

Το Κόμμα των Πρασίνων είχε αφήσει να διαρρεύσει, προ ολίγων εβδομάδων, η είδηση πως έχει αναθέσει σε έναν ερευνητή λογοκοπών να ερευνήσει τον διδακτορικό τίτλο που είχε υποστηρίξει το 1987 ο Χαν, μέλος του συντηρητικού κόμματος ?VP.

Στην ουσία,
οι πρώτες σχετικές κατηγορίες με στόχο τον νυν Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική χρονολογούνται από την εποχή που υπηρετούσε ως υπουργός Ανωτάτης Εκπαίδευσης στην αυστριακή κυβέρνηση, στο διάστημα 2007 έως 2010, προτού μετακινηθεί στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

«Μία εξέταση αποφασίζεται όταν τα γεγονότα υποδεικνύουν πως οι κανονισμοί για την επιστημονική εργασία δεν γίνονται σεβαστές. Αυτό ισχύει για όλες τις επιστήμες, ανεξάρτητα ποιος είναι ο συγγραφέας», τονίζει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης Μπριγκίτε Κοπ, στο ανακοινωθέν της.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά εντός «τεσσάρων, ή έξι εβδομάδων», ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, το οποίο θα χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα και θα καλέσει ειδικούς για την επαλήθευση της πρωτοτυπίας της διδακτορικής διατριβής του Χαν.

Ο 53χρονος Χαν διαψεύδει με έντονο τρόπο πως έχει διαπράξει λογοκλοπή κατά τη σύνθεση της διατριβής του, με τίτλο «Die Perspektiven der Philosophie heute, dargestellt am Ph?nomen Stadt» (Οι προοπτικές της Φιλοσοφίας σήμερα, και η εφαρμογή τους στο φαινόμενο Πόλη).

Στην αντίστοιχη περίπτωση, ο 39 ετών τσου Γκούτενμπεργκ, που αποτελούσε την μεγάλη ελπίδα της γερμανικής συντηρητικής παράταξης για το μέλλον, προτίμησε να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή έπειτα από την έκρηξη του σκανδάλου στις αρχές Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα