Γερουλάνος: Να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μίλησε σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης, για τη δημιουργία της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από προορισμούς φυσικού κάλλους με σπουδαία αρχαιολογικής σημασίας μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Το ζητούμενο είπε, είναι να αναβαθμιστεί το τουριστικό
προϊόν και η ζωή όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι μέχρι τώρα τις επιλογές στις προτεραιότητες για την Πελοπόννησο τις έκανε ο εκάστοτε υπουργός με βάση την επιρροή τοπικών παραγόντων, αλλά αυτό είπε, αλλάζει και πλέον το λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες ώστε να ιεραρχήσουν με βάση τα δικά τους κριτήρια.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να είναι περιφερειακά και πρόσθεσε πως στη προώθηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής σε ότι αφορά τον πολιτισμό μπορούμε να συνεργαστούμε στην αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, γιατί κανένα μνημείο στην Ελλάδα δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ούτε η Ακρόπολη δεν είναι 3 αστέρων.

Τόνισε ότι η επένδυση που έγινε στο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας είναι αμύθητης αξίας συμπληρώνοντας ότι η σύγχρονη δημιουργία μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά οφέλη σε μια περιοχή.

Ο υπουργός είπε ότι ανάπτυξη χωρίς ΕΣΠΑ δεν γίνεται. Υπήρχε ανέφερε, ένας εξαιρετικός μηχανισμός στο παλαιό υπουργείο Πολιτισμού ο οποίος αξιοποιήθηκε, έχει δημιουργήσει αξιόλογο έργο και μια σειρά έργων έχει ήδη ενταχθεί και συνεχίζεται η προσπάθεια. Επίσης επεσήμανε ότι κάποια ακίνητα της Ε.Τ.Α. στόχος του υπουργείου είναι και πρέπει να μεταφερθούν στην περιφέρεια και στους δήμους και ανέφερε τα ακίνητα που βρίσκονται σε νομούς της Πελοποννήσου καλώντας τους φορείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο καλωσόρισε τον υπουργό κι αναφερόμενος στον Καλλικράτη είπε ότι είναι μια καινούργια πρόταση που δεν είναι μια καινούργια αυτοδιοικητική πρόταση, αλλά ένα καινούργιο σχέδιο διοίκησης της χώρας κι αποτελεί την τελευταία ελπίδα του τόπου για να βγει απ' αυτό το αδιέξοδο.

Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε ότι, ''είμαστε αρωγοί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εσείς εξαγγείλατε με την ανατρεπτική σας στάση ό,τι το αύριο σχεδιάζεται με άλλους σύγχρονους κανόνες από την εμπειρία των άλλων προηγμένων χωρών κι όχι με τα δικά μας μικρόψυχα υποκατάστατα. Σ' αυτή τη λογική είμαστε δυναμικά μαζί σας κι είναι απόφαση όλων μας''.

Πιστεύουμε είπε ο κ. Τατούλης ότι ο καινούργιος νόμος πρέπει να μας λύνει τα χέρια για να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δομές κι έκανε λόγο για δημιουργία οργανισμού προώθησης, γιατί όπως εξήγησε η δομή αυτή θα αποτελέσει ε
Keywords
Τυχαία Θέματα