"Περικοπές" για "να σωθούν οι ΗΠΑ από την καταστροφή"

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Σέλμπι, δήλωσε ότι η προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor's όσον αφορά το αξιόχρεο των ΗΠΑ δείχνει ότι χρειάζονται πραγματικές περικοπές στα έξοδα για να σωθεί η χώρα από την οικονομική καταστροφή. "Αυτή η προειδοποίηση δείχνει ότι οι αγορές παρακολουθούν ενώ οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν
πραγματικές περικοπές που είναι απαραίτητες για να σώσουμε τη χώρα μας από την οικονομική καταστροφή", είπε ο εκπρόσωπος του Σέλμπι. Νωρίτερα ο οίκος αξιολόγησης είχε μειώσει την εκτίμησή του για το αξιόχρεο των ΗΠΑ, επικαλούμενος τον "πραγματικό κίνδυνο που υφίστανται οι υπεύθυνοι για την πολιτική στις ΗΠΑ να μην καταλήξουν σε συμφωνία για τη συρρίκνωση του μεγάλου δημόσιου ελλείμματος.
"Τα δύο κόμματα να εργασθούν από κοινού"
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's αποδεικνύει πως τόσο οι Δημοκράτες, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει «να αποδείξουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους να μειώσουν το έλλειμμα μέσω της κοινής ευθύνης». «Οι Δημοκρατικοί της Βουλής θα συμμετάσχουν με ενθουσιασμό στις κρίσιμες αυτές διαβουλεύσεις δεσμευόμενοι πλήρως για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την υπεύθυνη μείωση του ελλείμματος», τονίζει η Πελόζι στο ανακοινωθέν της.

Keywords
Τυχαία Θέματα