Ακύρωσαν την υποψηφιότητα 12 ανεξαρτήτων!

Σοκ προκάλεσε στην Άγκυρα η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσει την υποψηφιότητα 12 ανεξάρτητων υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, επτά εκ των οποίων πρόσκεινται στο Φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι Λεϊλά Ζάνα, Χατίπ Ντίτζλε, Γκιουλτέν Κισανάκ, Σεμπαχάτ Τουντζέλ και Ερτουγρούλ Κιουρκστού.

Το Συμβούλιο ακύρωσε τις υποψηφιότητες με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις εναντίον των εν λόγω υποψηφίων. Ωστόσο μερικοί από αυτούς ήταν ήδη βουλευτές, αφού είχαν εκλεγεί ως ανεξάρτητοι στις εκλογές του 2007.

Το φιλοκουρδικό κόμμα είχε αποφασίσει να μετάσχει στις εκλογές με ανεξάρτητους υποψήφιους, όπως είχε συμβεί και στις εκλογές του 2007. Κι αυτό επειδή το κόμμα δεν μπορεί να υπερβεί το εθνικό όριο του 10%. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το κόμμα στις προσεχείς εκλογές θα εξέλεγε περίπου 30 βουλευτές.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου είπε πως το κόμμα του "εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης όλων των ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων".
Keywords
Τυχαία Θέματα