Ένταση στη βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων

Επιθετική στις τοποθετήσεις της επί της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, υπήρξε η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς, πέραν του σκανδάλου των υποβρυχίων, έκριναν πως η Επιτροπή θα πρέπει να ασχοληθεί και με το ίδιο το ζήτημα των αμυντικών δαπανών. Από πλευράς τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διατράνωσαν την «στροφή» που συνιστά για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, η απόφασή τους να παραπέμψουν πρώην υπουργό του κόμματός του, σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν
την εναντίωσή τους στον περιορισμό της Επιτροπής στο πρόσωπο του κ. Τσοχατζόπουλου, για να ακολουθήσει παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη ως επικεφαλής των προτεινόντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την διευκρίνιση ότι η πρόταση ακολουθεί την δικογραφία, που αναφέρεται ονομαστικά, μονάχα στον πρώην υπουργό.

«Αν η Επιτροπή στοιχειοθετήσει αδικήματα που δεν παραγράφονται, η τακτική Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει, είτε πρόκειται για τον κ. Τσοχατζόπουλο, είτε για οποιονδήποτε άλλον, όπως έγινε και με τον κ. Μαντέλη. 'Αρα δεν πάσχει αυτή η πρωτοβουλία. Αν η δικογραφία που εστάλη, ανεφέρετο ονομαστικά σε άλλους, το ίδιο θα κάναμε» διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ένταση προέκυψε όταν ο Αργύρης Ντινόπουλος (ΝΔ), ανέφερε πως «στο υποβρύχιο που ήρθε από το Κίελο μέχρι την Σαλαμίνα, του έφυγαν τα μισά εξαρτήματα στο δρόμο», κρίνοντας πως με την επέκταση της σύμβασης, «έτσι θα είναι και τα υπόλοιπα υποβρύχια». Η ομιλία του, συνοδευόμενη με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού 'Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, που ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Ντινόπουλο.

«Έρχεται ο κ. Ντινόπουλος σήμερα, προφανώς δασκαλεμένος από την παλιά ηγεσία του κόμματός του, να απαξιώσει ένα υποβρύχιο που είναι καμάρι για τον ελληνικό λαό - και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τα νέα υποβρύχια. Ας ρωτήσει τι ψήφισε η ΝΔ στην Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής και τι στην Ολομέλεια, όταν φέραμε εδώ την σύμβαση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεγλίτης.

«Αήθη» χαρακτήρισε την απάντηση του κ. Μπεγλίτη ο Μαργαρίτης Τζήμας (ΝΔ), τονίζοντας πως «το χρήμα του ελληνικού λαού τουλάχιστον για την εποχή που συζητάμε, το 2000, δεν έπιασε τόπο, διότι κατά ένα μεγάλο μέρος, περίπου 80 εκ. ευρώ, πήγε για διάθεση δωροδοκιών (…) Πέρασαν έντεκα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και παραλάβαμε μόνον ένα υποβρύχιο! Πρόκειται για το σκάνδαλο των σκανδάλων…».

«Αξιόπλοο είναι το «Παπανικολής», αλλά αξιόμαχο δεν είναι αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχετε φροντίσει για τα βλήματα, δεν έχει τορπίλες», ανέφερε και ο Αθ. Γιαννόπουλος (ΝΔ).

«Αντιλαμβάνομαι τον οίστρο κάποιων στην αίθουσα, αλλά μερικά πράγματα να μην τα δίνουμε τόσο ανέξοδα στους Τούρκους. Ανέξοδα πατάνε το κανάλι της Βουλής στη Nova και μαθαίνουν πράγματα που θα κόπιαζαν να τα μάθουν», παρατήρησε αργότερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφ
Keywords
Τυχαία Θέματα