Ελεύθεροι και οι τελευταίοι πολιτικοί κρατούμενοι

Οι αρχές της Κούβας πρόκειται σύντομα να απελευθερώσουν τους δύο τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους της ομάδας των 75 που είχαν καταδικαστεί το 2003, ολοκληρώνοντας μία διαδικασία απελευθερώσεων που διήρκησε 9 μήνες και ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ των αρχών και της καθολικής εκκλησίας, ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή της Αβάνας.

"Σε συνέχεια της διαδικασίας απελευθέρωσης κρατούμενων (...) αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι" ο Φέλιξ Ναβάρο και ο Χοσέ Φερέρ, διευκρινίζει ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κύμα απελευθερώσεων διαφωνούντων
της τελευταίας δεκαετίας στην Κούβα.

Την άνοιξη του 2003 συνελήφθησαν 75 διαφωνούντες. Συνολικά 23 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ του 2003 και του 2010 κυρίως για λόγους υγείας. Τον Μάιο του 2010 η εκκλησία κατέληξε σε συμφωνία με τις κουβανικές αρχές για την απελευθέρωση των υπόλοιπων 52 που παρέμεναν στη φυλακή.

Από τις 7 Ιουλίου 2010, 40 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να παραμείνουν εξόριστοι στην Ισπανία και 10 ακόμη απελευθερώθηκαν αλλά παρέμειναν στην Κούβα.

Ο Φέλιξ Ναβάρο και ο Χοσέ Φερέρ ήταν οι μόνοι που παρέμεναν φυλακισμένοι έως τώρα. Είχαν αρνηθεί την εξορία στην Ισπανία με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα