Σκοτώθηκαν "κατά λάθος" τέσσερις Παλαιστίνιοι

Η ισραηλινή ηγεσία εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο τεσσάρων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν "κατά λάθος" από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου "εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο αθώων πολιτών που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Λωρίδα της Γάζας
από τον ισραηλινό στρατό που απαντούσε σε πυρά της Χαμάς τα οποία στόχευαν αθώους Ισραηλινούς πολίτες", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί "ανθρώπινες ασπίδες" και τόνισε ότι το Ισραήλ "δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει την επιδείνωση της κατάστασης, αλλά ο στρατός μας θα συνεχίσει να ενεργεί με αποφασιστικότητα για την προάσπιση των Ισραηλινών πολιτών".

Τη λύπη του εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό είναι το "τίμημα" που καταβάλλεται για τις καθημερινές "τρομοκρατικές" ενέργειες που στοχεύουν, όπως υποστήριξε, το εβραϊκό κράτος.

Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σκοτώθηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός σπιτιού στη συνοικία Σατζαΐγια, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Άλλα δέκα άτομα τραυματίστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα