Εκλογές το 2013

Eντονη κινητικότητα, παρότι η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της χώρας παραμένει, καταγράφεται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου στελέχη και βουλευτές επιχειρούν μετά τις μαζικές διαγραφές να βρουν συμμαχίες και τον βηματισμό τους.

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου
θα ζητήσει κατ΄αρχάς από τα μέλη του οργάνου να ακούσουν προσεκτικά την ενημέρωση για τις ραγδαίες εξελίξεις από τον Ευ. Βενιζέλο, που χθες εκπροσώπησε τη χώρα στη μάχη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, και εν συνεχεία θα ζητήσει τις προτάσεις τους για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Οπως είναι γνωστό, στελέχη και κυρίως από τους υποστηρικτές του κ. Βενιζέλου έχουν ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας - να σημειωθεί βέβαια ότι και οι μεν και οι δε αναφέρονται σε χρονοδιάγραμμα με διαφορά μίας εβδομάδας περίπου! Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ ζει τους «κραδασμούς» της δημοσκοπικής κατάρρευσης και αναζητεί γρήγορα διέξοδο.

Από την άλλη πλευρά, το μαρτύριο της σταγόνας εξακολουθεί να ταλανίζει την κυβέρνηση στη «διαδρομή» προς τους δανειστές μας, ενώ θεωρείται καθοριστικής σημασίας μέρα η Δευτέρα, και λόγω των αποφάσεων του Eurogroup και λόγω της επιχείρησης ξεκλειδώματος του PSI.

Πριν από τη συνεδρίαση της Ιπποκράτους, όπου κατά πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου θα επιμείνει στο χρονοδιάγραμμα και στην εκλογή από τη βάση, ειδικά αν οι υποψήφιοι είναι δύο ή τρεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που στηρίζει την ανάδειξη στην ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου, θα παρουσιάσει στις 12.30 στο ΕΒΕΑ τη δική του «πλατφόρμα» με τις θέσεις του για τη «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Συνέντευξη Τύπου
«Νέο Μνημόνιο: Τα όχι - τα γιατί - τα πρέπει» είναι το θέμα επίσης της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει στις 2.30 το μεσημέρι η διαγραφείσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες το ζήτημα των διαγραφών θα απασχολήσει όχι μόνο την Επιτροπή Δεοντολογίας (το «πειθαρχικό» του ΠΑΣΟΚ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο. Θα διαγραφούν και από το κόμμα; Φαίνεται κατ' αρχάς ότι η εισήγηση του προέδρου δεν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ βάσει του καταστατικού μια τέτοια απόφαση μπορεί να λάβει το Εθνικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εκτιμάται ότι οι «9» βουλευτές που δεν διεγράφησαν στην τελευταία «καυτή» ψηφοφορία της Βουλής, αλλά έλαβαν την «ποινή» για τη μη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια, θα «επιστρέψουν» σε ...ανύποπτο χώρο πριν από τις εκλογές στις λίστες.

Α. Διαμαντοπούλου
Παράταση της θητείας Παπαδήμου

Την πρότασή της για παράταση της θητείας της κυβέρνησης, ώστε να μην τιναχτεί στον «αέρα» το οικονομικό πρόγραμμα, επανέλαβε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία εισηγήθηκε να παραμείνουν στα κρίσιμα έξι υπουργεία όσοι αποφασίσουν να μην κατέλθουν στις προσεχείς κάλπες. Η Α. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον Σκάι ανέλυσε περαιτέρω την πρότασή της, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξ
Keywords
Τυχαία Θέματα