Διαδηλώσεις στη Βρετανία για τη Συρία

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο μπροστά στην πρεσβεία της Συρίας στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών. Περίπου 600 διαδηλωτές από όλη την Αγγλία διέσχισαν την βρετανική πρωτεύουσα φωνάζοντας επίσης συνθήματα υπέρ των κινημάτων εναντίον των καθεστώτων στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη.

Ασαντ είναι ανελέητος και επηρμένος, αλλά βρίσκεται σε θέση ισχύος", τόνισε μια γυναίκα που εγκατέλειψε τη Συρία πριν 35 χρόνια και συμμετείχε στη διαδήλωση.

"Όλος ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από το συριακό καθεστώς. Δεν μπορείς να μιλήσει για πολιτική, δεν μπορείς να μιλήσεις για τίποτε. Οι τοίχοι έχουν αυτιά", είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Το Σάββατο, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Μπανιάς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Από τα μέσα Μαρτίου, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία και 8.000 έχουν φυλακιστεί ή αγνοούνται, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα