Ουμάλα και Φουχιμόρι συγκεντρώνουν σχεδόν ίσο ποσοστό

Ο κεντροαριστερός εθνικιστής Ογιάντα Ουμάλα και η συντηρητική υποψήφια Κέικο Φουχιμόρι συγκεντρώνουν σχεδόν ίσο ποσοστό εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την 5η Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λίμας που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες Σάββατο.

Η δημοσκόπηση
εμφανίζει το 40,7% των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ του Ουμάλα και το 40,5% υπέρ της Φουχιμόρι. Το 18,7% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι δε θα στηρίξουν ούτε τον έναν ούτε την άλλη.

Οι δύο υποψήφιοι καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους και τους θεωρούμενους ως κεντρώους ψηφοφόρους που αναλυτές εκτιμούν ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Το χρηματιστήριο του Περού σημείωσε άνοδο 10,88% την περασμένη εβδομάδα καθώς τρεις ακόμα έρευνες εμφάνισαν τη Φουχιμόρι να έχει σχεδόν ισοφαρίσει το ποσοστό του Ουμάλα, κλείνοντας -- τουλάχιστον δημοσκοπικά -- την διαφορά 8% στον πρώτο γύρο, την 10η Απριλίου. Η Φουχιμόρι προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τον πατέρα της, τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι -- τα σκάνδαλα και οι αθρόες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί των ημερών του όμως είναι ένα μειονέκτημα για την απόφοιτο του Χάρβαρντ.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου έγινε από την 30ή Απριλίου ως την 3η Μαΐου κι έχει ποσοστό σφάλματος ±2,47%. Σήμερα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα άλλες δύο δημοσκοπήσεις, από τις εταιρίες Ipsos Apoyo και Datum.
Keywords
Τυχαία Θέματα