Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτης Οφθαλμίδης για την ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΕΛΠΕ !

Ξεκίνησε την Κυριακή 03/04/11 10ημερη απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Ο λόγος της απεργίας μας είναι η διαφωνία που υπάρχει πάνω από δύο χρόνια
γύρω από την ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις ΒΕΘ (Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης) και τις ΒΕΕ (Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας) που έπονται στο τέλος του έτους.
Η Εταιρεία με διεθνή πρωτοτυπία - ρεκόρ των 160 Δ/ντών ! (από 50 που ήταν πριν 5 χρόνια) για 2.300 εργαζομένους - αντιστοιχία 1 Δ/ντής ανά 15 εργαζόμενους, έργο ενός.....
ιδιότυπου management, μας ζητά να συμφωνήσουμε στην στελέχωση των νέων μονάδων με ελλιπές, νέο, άπειρο ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Είναι μερικά από τα στελέχη που συνδέονταν, από θέση ευθύνης, με την τραγωδία των 15 νεκρών της ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992, τους 4 νεκρούς στις Εγκαταστάσεις Θαλασσίων Φορτώσεων Θεσ/κης το 1998 και τις δύο πυρκαγιές στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης το 1999 που στοίχησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας (που δούλευε συνεχόμενα 12ωρα χωρίς ρεπό για 20 μέρες μέχρι το θάνατό του) και μία αναπηρία συναδέλφου, μαζί με την καταστροφή μέρους των εγκαταστάσεων.
Η Εταιρεία στο πρόβλημα αυτό επιδεικνύει μια αχαρακτήριστη εμμονή στις απόψεις της, βάζοντας το «Διευθυντικό Δικαίωμα» πάνω από το δικαίωμα των εργαζομένων να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς. Η αδιαλλαξία της Διοίκησης, μας οδηγεί στην απεργία.
Παράλληλα με το πρόβλημα της ασφαλούς στελέχωσης των νέων μονάδων διεξάγονται την ίδια περίοδο και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ, την οποία η Εταιρεία συνέδεσε αυθαίρετα με την απεργιακή μας κινητοποίηση και όχι εμείς.
Η προσπάθεια αυτή συνδέεται με την επιλογή της να αξιοποιήσει την κρίση της οικονομίας της χώρας για περικοπές μισθών και στα ΕΛΠΕ, που φθάνουν και το 40% των αποδοχών μας.
Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ είναι πλέον μια Ιδιωτική Εταιρεία με το 65% στα Ιδιωτικά Συμφέροντα, δεν έχει καμία σχέση με ΔΕΚΟ, ελλείμματα και επιδοτήσεις από το Δημόσιο.
Είναι μια κερδοφόρα εταιρεία με ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα 3 δις ¤ σε εξέλιξη και θα μπορούσε να απασχολεί πολύ περισσότερους εργαζόμενους αν η Διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν επέλεγε της υπερωρίες σαν μέσο κάλυψης των πραγματικών της αναγκών.
Η επιλογή συκοφάντησης των εργαζομένων στοχεύει στην γνωστή πλέον μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού και την κάμψη του φρονήματος μας για να δεχθούμε τις περικοπές που ζητούν. Περικοπές που θα μπουν στις τσέπες των μετόχων σαν επιπλέον κέρδη και όχι στους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ή στα ελλείμματα του Δημοσίου, που παρουσιάζονται ότι κόπτονται.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας για ότι γράφεται και λέγεται για τους μισθούς των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απαντάμε.
1η αλήθεια.
Για πέντε συνεχείς χρονιές υπογράφουμε ΕΣΣΕ με τον Δ/ντα κ. Κωστόπουλο και πολλές από τις παροχές έχουν και τη δική του υπογραφή, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε αυτή την επιχείρησ
Keywords
Τυχαία Θέματα