Δεν θέλει συναίνεση ο Κουβέλης

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ» ΕΚΛΟΓΕΣ
Αρνητικός στο ενδεχόμενο συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική εμφανίστηκε με σημερινή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ένα μήνυμα των δυνάμεων που αξιώνουν αλλαγή πορείας.
Στη δήλωσή του ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι "η Δημοκρατική Αριστερά από υπεύθυνη θέση αντιμετωπίζει τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν το παρόν και το μέλλον
με φόβο και περιμένουν από τους πολιτικούς και τα κόμματα στάση ευθύνης για τον τόπο".

Για τη συναίνεση ο κ. Κουβέλης τονίζει:

"Δεν μιλάμε για συναίνεση στις ασκούμενες πολιτικές, ούτε για εκχώρηση της πολιτικής σε μια αόριστη και απολίτικη συναίνεση. Υποστηρίζουμε την ανάγκη για ένα μήνυμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που αξιώνουν αλλαγή πορείας. Ένα κοινό μήνυμα προς τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια στάση ευθύνης προς τους πολίτες".
Πρόωρες εκλογές
Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν θετικό να προκληθούν από τις αντιδράσεις της κοινωνίας και όχι να γίνουν όπως επιθυμούν οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι σε συνθήκες εκφοβισμού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν με επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου και με επιλογή της τρόικας, που διαφεντεύει τα οικονομικά και πολιτικά πράγματα, γιατί η δική τους επιλογή είναι να προχωρήσουν το καταστροφικό τους έργο απερίσπαστα. Και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εγκυμονεί κινδύνους, γι' αυτούς και για το σχέδιό τους, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ .

Με αφορμή πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κοινωνία στηρίζει την κυβερνητική πολιτική ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν ξέρει αν ο κ. Παπανδρέου ζει σε άλλο κόσμο, ή βγήκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και είπε αυτά που είπε.

Αρκεί, πρόσθεσε, να δει κάποιος τα στοιχεία, οποιαδήποτε δημοσκόπηση, για να καταλάβει ότι πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί με αυτό το σχέδιο. 'Αρα, λοιπόν, δεν είναι επιλογή τους. Αν θα γίνουν εκλογές; Μπορεί να γίνουν. Ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να τις προκαλέσει και ιδιαίτερα όταν πηγαίνεις κόντρα στη λαϊκή βούληση και όταν το σχέδιό σου είναι τόσο εξόφθαλμα αντιλαϊκό κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Ντομινίκ Στρος Καν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μεγάλοι οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ, όσο και αν ένα πρόσωπο παίζει ρόλο, τη βασική τους στρατηγική, εδώ και χρόνια, την ορίζουν μεγάλα συμφέροντα που ξεπερνάνε τα πρόσωπα. Οικονομικά συμφέροντα και γεωπολιτικά συμφέροντα. Και αυτά που λένε ότι χάσαμε ένα φίλο, εμείς τα ακούμε βερεσέ, τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Αναφορικά με τις προτροπές του Επιτρόπου Ολι Ρεν για συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζητάνε συναίνεση, ακόμα και καταστρατηγώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε ένα αντιλαϊκό σχέδιο. Σ' ένα σχέδιο που έχει ως κατάληξη τη σύνθλιψη της ίδιας της κοινωνίας. Ε,
Keywords
Τυχαία Θέματα