«Απαράδεκτος» ο νόμος για τη μπούρκα

Το να φορούν οι γυναίκες τη μαντήλα που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο δεν είναι θρησκευτικό καθήκον, όμως η απαγόρευσή της δια νόμου πλήττει την ελευθερία, δήλωσε ο ριζοσπάστης ηγέτης των ιρακινών σιιτών Μοκτάντα Σαντρ σε ανακοίνωσή του.

"Σύμφωνα με τον μουσουλμανικό νόμο δεν υπάρχει υποχρέωση (οι γυναίκες) να φορούν το νικάμπ, όμως η απαγόρευσή του δια νόμου αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία", δήλωσε ο Σαντρ απαντώντας σε μία ομάδα γυναικών η οποία ρωτούσε την άποψή του σχετικά με την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει τη
μαντήλα που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

"Το να υποχρεώνεις τις γυναίκες να φορούν νικάμπ ή να τις αναγκάζεις να το βγάλουν είναι και τα δύο απαράδεκτα", δήλωσε ο Μοκτάντα Σαντρ.

Από την άλλη ήταν κατηγορηματικός σε σχέση με την ισλαμική μαντήλα (χιτζάμπ). "Είναι βασικό θρησκευτικό καθήκον και κανείς δεν μπορεί να την απαγορεύσει", υπογράμμισε.

"Οι πιστοί Δυτικοί θα δέχονταν οι κόρες τους που ζουν στις χώρες μας να είναι υποχρεωμένες να φορούν νικάμπ και να ακολουθούν τους νόμους μας; Θα ήταν άδικο, όπως είναι και το αντίθετο", επεσήμανε ο Σαντρ προτού καλέσει "όλες τις μουσουλμάνες αδελφές να δράσουν από κοινού για να ανατρέψουν αυτή την απόφαση".
Keywords
Τυχαία Θέματα