Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν στρατιώτη στη Συρία

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον μιας περιπόλου στην πόλη Μπανιάς, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana.

"Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών άνοιξε πυρ εναντίον των στρατιωτών ενώ περιπολούσαν στην πόλη Μπανιάς. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από τα πυρά αυτής της εγκληματικής συμμορίας", μετέδωσε
το πρακτορείο.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε μολονότι οι αρχές και οι κάτοικοι της πόλης έχουν καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει στο στρατό να μπει στην Μπανιάς για να αποκαταστήσει την τάξη, όπως ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι θα διωχθούν τα μέλη των "ένοπλων συμμοριών" -- που σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν πρόσκεινται σε ορισμένες υπηρεσίες ασφαλείας -- και τα οποία "προκάλεσαν διαδογματικές ταραχές με σκοπό να σπείρουν τη διχόνοια". Εξάλλου, θα τιμωρηθούν και οι αστυνομικοί που δεν φρόντισαν να σταματήσουν τις συγκρούσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα