"Αφήστε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη"

Η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα ζήτησε σήμερα από την Ευρώπη, σε ανοικτή επιστολή της που δημοσιεύεται σε δεκατρείς ευρωπαϊκές εφημερίδες, να δεχτεί τους πρόσφυγες που φτάνουν με πλοία από την Λιβύη.

Στο κείμενο που έχει τίτλο: "η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν με πλοία την Λιβύη", η οργάνωση καταγγέλλει την πολιτική διγλωσσία των Ευρωπαίων που από τη μια διεξάγουν πόλεμο κατά της Λιβύης για να προστατεύσουν
τους αμάχους και από την άλλη κλείνουν τα σύνορά τους στα θύματα αυτού του ίδιου πολέμου με το πρόσχημα του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα υπογραμμίζουν "την δυσαναλογία ανάμεσα στους πρόσφυγες (630.000) που έχουν δεχτεί η Τυνησία και η Αίγυπτος, γειτονικές στη Λιβύη χώρες, και στα ευρωπαϊκά κράτη που απελαύνουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

"Τα λόγια και οι πράξεις των ηγετών μας κατά της λαθρομετανάστευσης δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο ευρωπαϊκό έδαφος των θυμάτων του πολέμου", τόνισε η Μαρί-Πιέρ Αλιέ πρόεδρος της οργάνωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα