ΤΣΕΧΙΑ: Η νέα Χρυσή γενιά

22:11 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μόλις δύο ποδοσφαιριστές υπάρχουν από το ρόστερ της Τσεχίας στις αρχές...
της δεκαετίας του 2000, όταν και η συγκεκριμένη ομάδα είχε χαρακτηριστεί ως «Η Χρυσή Γενιά».
Πλέον οι Τσέχοι στηρίζονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και ο ενθουσιασμός της ομάδας, με το πάντρεμα της εμπειρίας του Τόμας Ροσίτσκι και του Πετρ Τσεχ φάνηκε αρκετό για να τους δώσει και την πρόκριση στα τελικά.
Η Ελλάδα σίγουρα μπορεί να ελπίζει σε κάτι θετικό από την αναμέτρηση με τους Τσέχους, καθώς δείχνει πιο έμπειρη και δουλεμένη
ομάδα, την ώρα που η Τσεχία «φτιάχνεται» τώρα, κάτι που φάνηκε και από τον αποκλεισμό της από το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η πορεία της στα Euro
Σε όλα τα Euro έχει συμμετάσχει η Τσεχία μετά την ανεξαρτητοποίησή της. Στην πρώτη της συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του 1996 έφτασε μέχρι τον τελικό, όταν και ηττήθηκε από την Γερμανία.
Το 2000 αποχώρησε από τους ομίλους, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί με μία νίκη που είχε. Το 2004 αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Εθνική Ελλάδας η οποία ύστερα από αυτό κατέκτησε τον τίτλο.
Τέλος για το 2008 έπαιξε μόνος στους ομίλους, καθώς είχε μόλις μία νίκη.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Τόμας Ροσίτσκι
Από το 1995 και ύστερα βρίσκεται στην εθνική Τσεχίας ο Τόμας Ροσίτσκι όταν και ήταν στην ομάδα κάτω των 15. Από τότε πέρασε από όλα τα στάδια της ομάδας για να φτάσει και στην ανδρική, όπου μέχρι στιγμής έχει 85 εμφανίσεις και 20 τέρματα.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση ίσως να είναι και η τελευταία του. Είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής και αυτός αναμένεται να είναι ο ηγέτης της. Αν η Ελλάδα θέλει να αποσοβήσει τους κινδύνους από την Τσεχία θα χρειαστεί να «κλειδώσει» τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μίχαλ Μπίλεκ
Σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ο Μίχαλ Μπίλεκ, καθώς κάθεται στους πάγκους από το 2001 και ύστερα. Από τότε έχει αλλάξει οκτώ πάγκους, ενώ στο παρελθόν πέρασε και από την εθνική ομάδα των ελπίδων της χώρας του.
Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και θεωρείται δική του επιτυχία η πρόκριση, καθώς είχε στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Μόλις μία… αλλά καλή νίκη έχει η Ελλάδα απέναντι στην Τσεχία στο παρελθόν σε οκτώ αναμετρήσεις. Αυτή είχε έρθει στα ημιτελικά του Euro 2004 όταν ο Τραϊανός Δέλλας είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στο 105’.
Στα άλλα επτά παιχνίδια υπάρχουν πέντε νίκες της Τσεχίας και άλλες δύο ισοπαλίες με την παράδοση να είναι και εδώ καθαρά με το μέρος των Τσέχων.
Δείτε το ρόστερ της Τσεχίας, πατώντας ΕΔΩ.
onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα