Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

22:06 2/12/2011 - Πηγή: 24wro

Παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου...
και του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα
με ονομαστική ψηφοφορία.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το 24h.gr, o εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ιστορικό», λόγω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής συγκυρίας, καθώς και της συναίνεσης που αντικατοπτρίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάστηκε να στηρίξει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «με τεράστιο προσωπικό, ιδεολογικό και πολιτικό κόστος».

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, ανέφερε ότι «η ΝΔ κυρώνει τον προϋπολογισμό του 2012, οι ενστάσεις όμως παραμένουν» και επισήμανε χαρακτηριστικά «ξέρουμε και δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αντιστρέψουμε την επικίνδυνη πορεία χώρας. Με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δίνουμε το επίκεντρο στίγμα μας. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε προδομένη ψήφο λαού και να την κάνουμε ελπίδα».

Σκληρό, βάρβαρο και ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση, ενώ ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης τόνισε ότι «η θετική ψήφιση του προϋπολογισμού είναι αυτονόητη», ωστόσο σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προϋπολογισμό με πολλούς αστερίσκους».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί η εφαρμογή του θα φέρει νέα ύφεση, αύξηση ανεργίας και νέα μείωση μισθών και συντάξεων» και καταλόγισε στη ΝΔ υποκριτική στάση.
Keywords
Τυχαία Θέματα