Το μεγάλο ξεκαθάρισμα των νονών από την ΕΛ.ΑΣ

10:25 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση κατά του...
οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας, με δεκάδες κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και αρκετές συλλήψεις ατόμων που φέρονται εμπλεκόμενα σε κυκλώματα «νονών της νύχτας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ύστερα από την ολοκλήρωση έρευνας, που διεξήγαγε τα τελευταία χρόνια για τις συμμορίες των «νονών της νύχτας» η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές.

Με βάση τη δικογραφία αυτή εκδόθηκαν περί τα 200 εντάλματα σύλληψης και άρχισε το «ξήλωμα» των ένοπλων συμμοριών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε καίριες θέσεις, καθώς και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί. Περιλαμβάνονται επίσης Αλβανοί με σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση για την υπόθεση: «Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ατόμων που αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβίαση καταστηματαρχών για παροχή προστασίας. Υστερα από έκδοση ενταλμάτων διεξάγεται επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν μέλη της οργάνωσης. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν μετά το πέρας των ερευνών».

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φερομένων ως μελών των ένοπλων συμμοριών, καθώς και για την ανεύρεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, συνεχίστηκαν όλη τη μέρα χθες, σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης.

Ανακοινώσεις για τα ευρήματα δεν είχαν γίνει έως αργά τη νύχτα, ενώ αδιευκρίνιστος παρέμενε και ο αριθμός των συλλήψεων.

Ερευνες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βάση των ερευνών για τη δράση των «νονών της νύχτας» ήταν κάποιες επιστολές που έφτασαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρίν από ενάμιση χρόνο.
Στις επιστολές αυτές αναφέρονταν, όπως λένε οι πληροφορίες, αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι εγκληματικές οργανώσεις και για τις διασυνδέσεις που είχαν με αστυνομικούς.

Υπήρχαν επίσης στοιχεία για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να παίρνουν μέρος των εσόδων από νυχτερινά κέντρα. Ακολούθησαν μεθοδικές έρευνες με παρακολουθήσεις επικοινωνιών και προσώπων, που κατέληξαν στον σχηματισμό της ογκωδέστατης δικογραφίας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ογκωδέστατη δικογραφία ήταν αποτέλεσμα ερευνών της Δίωξης Εκβιαστών, που είχε συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες εγκληματικές ενέργειες που είχαν αποδοθεί σε νονούς της νύχτας.


Ανεξιχνίαστες υποθέσεις


Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι τριών δολοφονιών


Ανάμεσα στις υποθέσεις που ενδέχεται να εξιχνιαστούν μετά το ξήλωμα των εγκληματικών οργανώσεων είναι οι ισχυρότατες εκρήξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε νυχτερινά κέντρα στην πρωτεύουσα αλλά και δολοφονίες ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων που είχαν εξ αρχής αποδοθεί σε «νονούς τ
Keywords
Τυχαία Θέματα