Θα κατάσχουν μισθούς στις ΔΕΚΟ που δεν δίνουν στοιχεία!

10:25 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Πρωτοφανείς μεθόδους και δραστικά μέτρα για να επιβάλει τη γραμμή της...
σκληρής λιτότητας  στο ευρύτερο δημόσιο επιστρατεύει ο υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα  που η S&P υποβάθμιζε τις προοπτικές της ελληνικής οικονονομίας και τις παραμονές των επικείμενων ανακοινώσεων της Eurostat - θα επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που από τον Δεκέμβριο ήδη είχε αποκαλύψει πως το έλλειμμα του 2010 δεν ήταν 9,4%
αλλά άγγιζε το 10% του ΑΕΠ - και την ανάγκη λήψης πρόσθετων νέων μέτρων για την κάλυψη επιπλέον 1 δισ. ευρώ, πέραν όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέδιδε απόφαση-προειδοποίηση προς  τους διοικητές ΔΕΚΟ και εκατοντάδων φορέων του δημοσίου... Σύμφωνα με αυτήν, εάν συνεχίσουν το «αντάρτικο» και δεν εφαρμόζουν επακριβώς το Μνημόνιο, θα τους αφήνει απλήρωτους στερώντας τους ακόμα και τον μισθό τους!

Όπως έχει αποκαλύψει από τον Ιανουάριο κιόλας το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πνέει μένεα κατά των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων περίπου 500 φορέων και νομικών προσώπων του δημοσίου.

Οι τελευταίοι, αν και έχουν περάσει έξι (6) μήνες  από την θέσπιση των μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης των οικονομικών των δεδομένων, εμφανίζονται απρόθυμοι να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας στον τομέα ευθύνης τους, δεν δίνουν στοιχεία για τις δαπάνες τους προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή δεν προχωρούν στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων τους, όπως προβλέπει από το 2010 ο νόμος για οριζόντιες περικοπές.

Οι φορείς αυτοί (ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, κλπ.) απειλούνται με αναστολή της χρηματοδότησης, αλλά και με αυστηρά πρόστιμα οι διοικητές τους, αν δεν στέλνουν ανά μηνα πλέον (αντί ανά τρίμηνο που ισχύει ως τώρα) στοιχεία Προϋπολογισμού – Απολογισμού, Ισολογισμών και οφειλών από όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου από ανήκουν στην γενική κυβέρνηση

Αξίζει να σημειωθεί  ότι από τους 1.601 φορείς που περιλαμβάνονται  στη γενική κυβέρνηση, στο τέλος  του 2010 υπήρχαν στοιχεία για τους 1.196...

Κόβονται  κονδύλια και πιστώσεις

Με την νέα  υπουργική απόφαση, οι φορείς της  Γενικής Κυβέρνησης που δεν θα υποβάλουν τα προβλεπόμενα στοιχεία, δεν θα επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Εφόσον συνεχίζει να καθυστερεί η αποστολή των στοιχείων, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά σε πρόστιμα και δεσμεύεις λογαριασμών των επιχειρήσεων.

Τα μηνιαία  δελτία θα αποστέλλονται από τους υπεύθυνους υπαλλήλους των φορέων εντός 12 ημερών από τη λήξη κάθε μήνα. Θα ελέγχονται για την πληρότητα και ορθότητά τους από τους υπευθύνους υπαλλήλους των αρμοδίων υπουργείων όπου ανήκουν οι φορείς και θα φτάνουν στο Γενικό Λογιστήριο έως τις 16 του μηνός.

Η κατάσταση  αυτή θα επέχει θέση βεβαίωσης και  θα αποτελεί δικαιολογητικό για την  καταβολή επιχορήγησης

Ποινές - σοκ

Φορείς που  δεν θα έχουν υποβάλει τα προβλεπόμενα στοιχεία, δεν θα επιχορηγούνται από  τον Κ
Keywords
Τυχαία Θέματα