Την ανάγκη αναβάθμισης του Νοσοκομείου Λεμεσού διαπίστωσε ο υπ.Υγείας

17:01 22/9/2011 - Πηγή: 24wro
Επιβεβλημένη είναι η αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών της Λεμεσού, δήλωσε... σήμερα ο υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, μετά από επίσκεψη στο... Νοσοκομείο της πόλης, σημειώνοντας ότι δρομολογούνται έργα και αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το πρωί το δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τη Διεύθυνση και ακολούθως ξεναγήθηκε στα διάφορα τμήματα.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Μαλάς ανέφερε ότι ''η Λεμεσός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πυρήνας παροχής
ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας και θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία και η αναβάθμιση στην υποδομή του, έτσι ώστε να μπορεί να επιτελεί αυτόν τον ρόλο'' και πρόσθεσε πως ''είναι μέρος ενός συμπλέγματος, του συμπλέγματος Λεμεσού - Πάφου και η πολιτεία έχει αποφασίσει οριστικά να αναβαθμίσει το Νοσοκομείο Λεμεσού με την πιο σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση στον τομέα της υγείας'' .

Συγκεκριμένα, συνέχισε, ''έχουμε αποφασίσει ότι θα υλοποιήσουμε άμεσα το ακτινοθεραπευτικό Λεμεσού, θα ιδρύσουμε καρδιοχειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο, θα εγκαταστήσουμε νέα μονάδα MRI και θα αγοράσουμε και ένα σύγχρονο αγγειογράφο. Επίσης, θα επεκτείνουμε και τη μονάδα εντατικής θεραπείας''.

''Πιστεύουμε πως η αναβάθμιση της Λεμεσού, μέσα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό είναι τώρα επιβεβλημένη, γιατί θα κληθεί το σύμπλεγμα Λεμεσού-Πάφου να λειτουργήσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε ένα μελλοντικό Σχέδιο Υγείας, που αυτό το σύμπλεγμα πρέπει να έχει μια μέγιστη δυνατή αυτονομία όσον αφορά τις υποδομές'', συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφερθεί στα χρονοδιαγράμματα, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι για τη λειτουργία του ακτινοθραπευτικού θα χρειαστούν 3 με 4 χρόνια, ενώ όσον αφορά στο μαγνητικό τομογράφο και τον αγγειογράφο δήλωσε ότι το Υπουργείο του άρχισε ήδη την προεργασία ''ώστε να βγούμε σε προσφορές πολύ σύντομα, όταν πάρουμε το πράσινο φως από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών έχει ουσιαστικά επικυρώσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, που είναι πολύ στοχευμένος και πολύ υλοποιήσιμος''.

Επισκεπτόμενος το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ο Υπουργός Υγείας διαπίστωσε, όπως είπε, την ανάγκη για ριζική αναβάθμιση και επέκταση του και πως ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες.

Προτεραιότητα που χρήζει άμεσης επίλυσης για όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, και το θέμα των λιστών αναμονής, σημειώνοντας πως ''προτείνουμε και θα υλοποιήσουμε έναν οριζόντιο σχεδιασμό, δηλαδή να συντονιστούμε σε κάποιες ειδικότητες σε όλες τις πόλεις, έτσι ώστε να κατανέμουμε, αν είναι δυνατό, τον κόσμο και σε άλλες πόλεις''.

''Μέχρι τώρα ενδεχομένως να είχαμε έναν πιο κάθετο συντονισμό, τώρα θα λειτουργήσουμε διεπαρχιακά, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υποδομής μας, σε όλες τις επαρχίες'', είπε ο κ. Μαλάς και πρόσθεσε ότι ''μέχρι τα μέσα Οκτωβρί
Keywords
Τυχαία Θέματα