ΓΑΛΛΙΑ: ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ

16:36 22/9/2011 - Πηγή: 24wro
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του στενού φίλου του... Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, του Νικολά Μπαζίρ, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά όσον αφορά ένα συμβόλαιο εξοπλισμών με το Πακιστάν, ανακοίνωσε...
γαλλική δικαστική πηγή.

Στον Μπαζίρ απαγγέλθηκε κατηγορία για συνέργεια στην κατάχρηση κοινωνικών αγαθών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της έρευνας αυτής που επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Μπαλαντίρ το 1995, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Ο 54χρονος Μπαζίρ ήταν ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπαλαντίρ, ο οποίος έχασε τελικά από τον Ζακ Σιράκ, ενώ ο Σαρκοζί ήταν εκπρόσωπός του.

Η γαλλική δικαιοσύνη διερευνά για ένα πιθανολογούμενο κύκλωμα διαφθοράς που συνδέεται με την πώληση υποβρυχίων στο Πακιστάν και θέλει να επαληθεύσει αν τα χρήματα που είχαν διατεθεί για προμήθειες στο Πακιστάν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση το 1994-1995 της εκστρατείας του Μπαλαντίρ.

Ο Νικολά Μπαζίρ είναι στενός φίλος του Γάλλου προέδρου και ήταν μάρτυρας στο γάμο του το 2008 με την Κάρλα Μπρούνι.

Χθες οι δικαστές που έχουν αναλάβει την έρευνα απήγγειλαν κατηγορίες σε ένα άλλο κοντινό πρόσωπο του Σαρκοζί, τον σύμβουλό του σε θέματα επικοινωνίας Τιερί Γκομπέρ.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται για πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον Τιερί Γκομπέρ με τον γαλλο-λιβανέζο επιχειρηματία Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο μεσάζων σε δύο συμβόλαια εξοπλισμού με το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία.
Keywords
Τυχαία Θέματα