Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με Αντιτς

16:30 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Από τους πρώτους φιλικούς αγώνες του ο Ολυμπιακός παρουσίαζε ένα σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα, το οποίο...
απαγορεύεται να υπάρχει στο σύγχρονο μπάσκετ.
Ειδικά στις ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις στις εγχώριες και (κυρίως) στις διεθνείς διοργανώσεις. Απέκτησε, όμως, τον σκοπιανό διεθνή Πέρο Αντιτς (29 ετών, 2,10 μ.) ευελπιστώντας να συνεχίσει τις σπουδαίες εμφανίσεις του και με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων
μετά το εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ που πραγματοποίησε οδηγώντας _ μαζί με τους ηγέτες Μπο Μακ Κάλεμπ και Βλάντο Ιλιέφσκι _ την πΓΔΜ στην τέταρτη θέση.
Η απουσία αξιόπιστης απειλής από τα 6,75 μ. _ όχι από περιφερειακό παίκτη, αλλά από το λεγόμενο «4άρι» _ απεδείχθη βασική αιτία που προκάλεσε τον περυσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την ιταλική Μοντεπάσκι Σιένα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Το ίδιο πρόβλημα «ταλαιπώρησε» τους Ερυθρόλευκους και στους τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχοντας τον Αντώνη Φώτση (6/6 τρίποντα στον τέταρτο τελικό) στη συγκεκριμένη θέση κατέκτησε την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εχοντας πλέον τον Αντιτς και ευελπιστώντας να δει στα παρκέ τον Μάρκο Κέσελ... της Εθνικής Σερβίας, ο κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος έχει και τον Αμερικανό Ματ Χάουαρντ σε αυτή τη θέση («4»), θα πρέπει να αισθάνεται πιο άνετα από πέρυσι.
«Αυτή είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Αρχικά κερδίσαμε το κύπελλο στη Ρωσία, μετά ήλθε η πορεία με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ και τώρα η μετεγγραφή στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι και το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει: «Είχα προσφορές από Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία, αλλά όταν ήλθε η πρόταση του Ολυμπιακού και μίλησα με τον κόουτς Ίβκοβιτς όλα είχαν τελειώσει. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και να παίξω με τον κόουτς Ίβκοβιτς. Αν και είμαι 29 έχω να μάθω πολλά απ' αυτόν».
Ο Άντιτς επεσήμανε: «Σε όλη μου την καριέρα παίζω με 'ερυθρόλευκα', εκτός από τα χρόνια της ΑΕΚ, οπότε θα μου είναι πιο εύκολο. Τα περισσότερα παιδιά τα ξέρω καλά. Με τον Βασίλη… μεγαλώσαμε μαζί. Τον Λάζαρο, τον Γλυνιαδάκη και τον Πελεκάνο τους ξέρω πολύ καλά. Ξέρω τον Κέσελι και τον Γκετσεβίτσιους. Μόνο για τους Αμερικάνους δεν έχω γνώμη. Ο κόουτς μου είπε τι ομάδα θέλει να δημιουργήσει και θα είναι τιμή μου να είμαι μέρος της».
Επιστρέφοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από έξι χρόνια (είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ από το 2001 ως το 2005) υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην κορυφή της Ευρώπης και όλοι τους παρακολουθούν. Πέρυσι είδα τον ΠΑΟΚ λόγω του φίλου μου του Γκετσέφσκι. Πιστεύω ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά πλέον και σ' όλο τον κόσμο , το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης».
Keywords
Τυχαία Θέματα