Νέα 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

16:00 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία όσων χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά προχωρούν σε νέες ...
κινητοποιήσεις. Σήμερα ακινητοποιούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
προχωρούν....




σε εικοσιτετράωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία. Μάλιστα στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα επίσης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, από τις 11.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, και στα τρόλεϊ, από τις 11.00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση. Επί τάπητος θα τεθεί πρόταση για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια μισή με μία ώρα νωρίτερα από τον χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας, ενώ η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου έχει εξαγγείλει για σήμερα ολοήμερη απεργία, κάτι που σημαίνει πως θα τεθεί εκτός λειτουργίας το δίκτυο του προαστιακού Κιάτο - ΣΚΑ - Πειραιάς - αεροδρόμιο. Τα μέλη του συλλόγου καλούνται να συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να μην κυκλοφορήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη. Τις δύο αυτές ημέρες έχουν εξαγγείλει απεργία και οι ιδιοκτήτες ταξί, οπότε αναμένεται να ζήσουμε στιγμές σαν αυτές της προηγούμενης εβδομάδας, με το κέντρο της Αθήνας μποτιλιαρισμένο από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Τελικά τα ταξί αποφάσισαν να προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πλήρους «παράλυσης» των αστικών συγκοινωνιών τις επόμενες ημέρες.trelokouneli.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα