Ο κόσμος της μόδας επαναστατεί κατά του Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο

16:16 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ίσως κάποιος νομίζει ότι η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο είναι μόνο νέες κολεξιόν, αξεσουάρ και πάρτι...
Όμως είναι και πολιτική, εφόσον τα ηνία της Ιταλίας κρατά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Άννα Γουίντουρ, θρυλική διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, χαρακτηρίζει τον Μπερλουσκόνι δικτάτορα και καλεί τη βιομηχανία της μόδας να επαναστατήσει εναντίον του. Ακολουθεί η Ντονατέλα Βερσάτσε. «Είναι τρομερό, ανυπόφορο αυτό που κάνει ο Μπερλουσκόνι
στις γυναίκες. Χρειάζεται άλλη μία διαδήλωση των γυναικών, πείτε μου και θα έρθω κι εγώ»...

Η «υπουργός» Μόδας Άννα Γουίντουρ, στην εικόνα της οποίας βασίστηκε η κινηματογραφική ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada, κατακεραυνώνει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica στο περιθώριο της Εβδομάδας Μόδας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι δικτάτορας, λέει η διευθύντρια της Vogue, την ώρα που διάσημοι οίκοι και σχεδιαστές παρουσιάζουν τις νέες συλλογές για την άνοιξη του 2012. Μιλά για την αμαυρωμένη εικόνα της Ιταλίας εξαιτίας της ηγεσίας της και καλεί τον κόσμο της μόδας να επαναστατήσει.

Το επόμενο «χτύπημα» έρχεται από την Ντονατέλα Βερσάτσε του ομώνυμου οίκου υψηλής ραπτικής.

«Το κλίμα είναι ζοφερό. Μιλώ γενικώς για τη χώρα. Χρειάζεται άλλη μία διαδήλωση των γυναικών, εάν πάτε πείτε μου και θα έλθω και εγώ. Είναι τρομερό αυτό που κάνει ο Μπερλουσκόνι στις γυναίκες, είναι ανυπόφορο» λέει η Ντονατέλα Βερσάτσε.

Και έρχεται η σειρά της Φράνκα Σοτσάνι, διευθύντριας της ιταλικής Vogue. «Η Ιταλία πρέπει να ανακτήσει την εικόνα της στο εξωτερικό. Όταν μιλώ με έναν ξένο πρέπει πάντοτε να υπερασπίζω τη χώρα μου. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εξάγουμε μία εικόνα τόσο αρνητική για την Ιταλία» δηλώνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα