Το "παράδοξο" των δημοσκοπήσεων

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Η δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, που μετράει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ στο 5,8% έως 8%, σύμφωνα και με την αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, παρουσιάζει ένα «παράδοξο».

Ενώ η αποδοκιμασία της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου
είναι καθολική, ενώ τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά και στα.....
ποιοτικά ευρήματα της δημοσκοπικής συγκυρίας, το 51% των πολιτών τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι 40% που δηλώνει ότι επιθυμεί να στηθούν άμεσα κάλπες στη χώρα, για να δοθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα του τόπου.

Κι όλα αυτά, ενώ το 80% δηλώνει πεπεισμένο ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, και το 79% αποτιμά ως «χαμένες» τις θυσίες των τελευταίων δώδεκα μηνών, μετά δηλαδή την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.

Το «παράδοξο» φυσικά εξηγείται επαρκώς, στη βάση της αναμενόμενης ανησυχίας την οποία βιώνουν οι πολίτες, για το ενδεχόμενο οι εκλογές να διαμορφώσουν κλίμα «αποσυσπείρωσης» των προσπαθειών που συντελούνται στην αγορά, και να πάνε πίσω τη διαδικασία ανάκαμψης από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

Ήδη βέβαια το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ των εκλογών είναι υψηλό (40%), διακρίνεται από τάση ανόδου καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, και προδικάζει ότι η κοινωνία θα απαιτήσει τελικά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ανεξαρτήτως του στιγμιαίου κόστους που θα έχουν, προκειμένου να δοθεί πειστική απάντηση στο πολιτικό πρόβλημα του τόπου.

http://www.statesmen.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα