Συνέντευξη Τύπου δίνει από το Βελλίδειο ο Αλέξης Τσίπρας

13:43 16/9/2012 - Πηγή: 24wro
Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτήν την ώρα από το συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης της...
Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας χθες, Σάββατο, στον ίδιο χώρο ο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά
πως εξαπάτησε το λαό, προτού αναλάβει την πρωθυπουργία και επανέλαβε την άποψη ότι ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από το «μνημόνιο της καταστροφής».

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για συμπαράταξη σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από το Μνημόνιο» και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης, μιλώντας για «τριανδρία της χρεοκοπίας του λαού και του τόπου», ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη αυταπάτη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, τονίζοντας ότι παρατείνει το μαρτύριο του Μνημονίου και επιβαρύνει τη χώρα με νέα δάνεια.

Παράλληλα, παρουσίασε το σχέδιό του για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, που θα στηρίζεται σε πέντε άξονες: στον αγροτοδιατροφικό, στον τουριστικό, στον ενεργειακό, στον βιομηχανικό και στον κατασκευαστικό. Τρεις ακόμα τομείς στους οποίους εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση των δημοσίων εσόδων, η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με περιουσιολόγιο και ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο με την ΕΕ (με αναστολή πληρωμής τόκων, διαγραφή τόκων με ρήτρες ανάπτυξης και με δημιουργία Τράπεζας Ειδικού Σκοπού).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε: «Με το σημερινό του σόου, ο κ. Τσίπρας, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους, ότι πολιτεύεται ως Μαυρογιαλούρος παλαιάς κοπής που τάζει στους πάντες τα πάντα. Το μόνο που δεν διευκρίνισε είναι σε ποιο… νόμισμα θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, καθώς και οι πλέον αδαείς στα οικονομικά, γνωρίζουν ότι ευρώ 'κόβει' μόνο η ΕΚΤ. Τις… δραχμές που ονειρεύονται και τυπώνουν στα εκτυπωτήρια του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να τις χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές των συνιστωσών τους. Η χώρα, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τους συνεταίρους του, και ευτυχώς για την Πατρίδα, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ».

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα