iPhone 5: Το σούπερ μήλο κάτω από τη μηλιά...

13:02 16/9/2012 - Πηγή: 24wro
Το νέο smartphone είναι πιο λεπτό, περισσότερο ελαφρύ και με ενισχυμένες δυνατότητες όσον...
αφορά την αυτονομία, την ταχύτητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο και τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο

«Είναι το απόλυτο κόσμημα. Το πιο όμορφο προϊόν που έχουμε κατασκευάσει ποτέ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Apple Φιλ Σίλερ
Αδιαφιλονίκητη πρωτοπόρος στον χώρο των έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η αμερικανική εταιρεία Apple
συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις με όχημά της νέα, ολοένα «ικανότερα» προϊόντα.

Για του λόγου του αληθές, αρκεί μια ματιά στο νέο iPhone 5 που παρουσίασε η εταιρεία το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο λεπτό σε σύγκριση με τους «προγόνους» του, περισσότερο ελαφρύ, πιο ψηλό, αλλά και με ενισχυμένες δυνατότητες (ως προς την αυτονομία, την ταχύτητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο κ.ά.), το εν λόγω μοντέλο «νικάει» τους βασικούς ανταγωνιστές του (Nokia Lumia, Samsung ATIV S, Samsung Galaxy S3, HTC One X) κυρίως σε χαρακτηριστικά όπως το πάχος και το βάρος, ενώ ξεχωρίζει επί της ουσίας ότι είναι το πρώτο τηλέφωνο που κυκλοφορεί η Apple στη μετα-Τζομπς εποχή.

Κατά τα λοιπά, η μάχη κρίνεται αμφίρροπη, ενώ η τελική έκβαση αυτής έγκειται σε θέματα... προσωπικού γούστου του εκάστοτε χρήστη. Συνολικά, συγκρινόμενο με τα παλαιότερα iPhones, το τελευταίο «βέλος» στη φαρέτρα της Apple δεν διαθέτει κάποια ολότελα νέα τεχνολογία αιχμής, παρά μόνο βελτιωμένα ήδη υπάρχοντα τεχνικά χαρακτηριστικά, γεγονός το οποίο απογοήτευσε μερίδα αναλυτών και έδωσε τροφή για σχόλια όπως «ωραίο και εντυπωσιακό, το καλύτερο στον κόσμο, αλλά τόσο βαρετό».
Ωστόσο, ίσως να είναι υπέρ το δέον απαιτητικό να περιμένει κανείς κάποια «απολύτως πρωτοποριακή τεχνολογία», ειδικά στην παρούσα φάση, καθώς τα δεδομένα στον χώρο των έξυπνων τηλεφώνων έχουν ήδη κάνει εντυπωσιακά άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Με το βάρος του στα 112 γραμμάρια και το πάχος του στα 7,6 χιλιοστά, το iPhone 5 είναι το ελαφρύ και λεπτό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple.

Κατά τα λοιπά, αυτό διαθέτει ενισχυμένη αυτονομία (οχτώ ώρες ομιλίας, δέκα ώρες πλοήγησης στο Διαδίκτυο και 225 ώρες σε κατάσταση αναμονής) και μεγαλύτερη οθόνη (τεσσάρων ιντσών) με καλύτερη ανάλυση (1.136x640), ενώ συνολικά «τρέχει» πιο γρήγορα (έως και δύο φορές ταχύτερα) χάρη στην τεχνολογία ασύρματων δικτύων 4G LTE (η οποία ωστόσο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα) αλλά και στον νέο επεξεργαστή «Α6».

Επιπλέον, αναφορικά με τις δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και βίντεο, δυνατότητες ιδιαιτέρως δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, το iPhone 5 κάνει και σε αυτό τον τομέα κάποια βήματα προόδου, καθώς μπορεί να «τραβάει» πανοραμικές εικόνες και να προβαίνει ταυτόχρονα σε λήψη φωτογραφιών και βίντεο (με την ανάλυση του βίντεο να φτάνει σε επίπεδο full HD).

«Είναι το απόλυτο κόσμημα. Το πιο όμορφο προϊόν που έχουμε κατασκευάσει ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της
Keywords
Τυχαία Θέματα