Οι Έλληνες που έζησαν τον εφιάλτη της Χρυσής Αυγής

20:22 27/10/2012 - Πηγή: 24wro
Για τη Χρυσή Αυγή, ο χαρακτηρισμός «συμμορία» δεν είναι μια μεταφορά ή μια κακοήθης υπερβολή αλλά κυριολεξία...
Η δράση της είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στο παρελθόν μέλη της έχουν καταδικαστεί για δολοφονικές επιθέσεις, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, «προστασία» και βαριές σωματικές βλάβες. Κυνηγούν, χτυπούν, μαχαιρώνουν και σπέρνουν τον τρόμο στο πέρασμά τους.

Πολύ πριν φτάσουμε στα πρόσφατα πογκρόμ κατά των μεταναστών
από τα σύγχρονα «τάγματα εφόδου», θύματά της υπήρξαν και πολλοί Ελληνες πολίτες οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο της νεοναζιστικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό τους, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχθηκαν κατά της ζωής τους.

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων περιγράφουν στο «Εθνος της Κυριακής» τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των... λεβεντόπαιδων, καταδεικνύοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια απειλή για τη Δημοκρατία και την ομαλότητα.

ΠΑΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ
Στάθηκα τυχερός που οι δύο μαχαιριές ήταν επιπόλαιες

Ηταν παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 2002, όταν μια παρέα Ελλήνων και μεταναστών περπατούσε προς την Ομόνοια, έπειτα από εκδήλωση για τη διεθνή αντιπολεμική διαδήλωση της Φλωρεντίας, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του '73.

Στη διασταύρωση Σολωμού και 3ης Σεπτεμβρίου, η ακροδεξιά οργάνωση είχε στήσει καρτέρι με σκοπό την τρομοκράτηση των περαστικών μεταναστών και νέων. Οι μελαψοί σύντροφοι της παρέας και το παλαιστινιακό μαντίλι που φορούσε ο φοιτητής Πάρης Χρυσός ήταν αρκετά για την εξαπόλυση μιας βίαιης επίθεσης εναντίον τους.

Οι δύο μαχαιριές στο πόδι του Πάρη και ο ξυλοδαρμός της εκπαιδευτικού Χρυσάνθης Τσιμπίδου ήταν ο απολογισμός εκείνης της βραδιάς.

1. Γιώργος Πίττας Ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής καμπάνιας.

2. ΠΑΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ Οταν ήταν φοιτητής είχε δεχθεί μαζί με την παρέα του επίθεση από την ακροδεξιά οργάνωση, η οποία είχε στήσει καρτέρι στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την τρομοκράτηση των μεταναστών και νέων, έπειτα από εκδήλωση για τη διεθνή αντιπολεμική διαδήλωση της Φλωρεντίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της εξέγερσης του ‘73.

3. Αλέξανδρος Πνευματικός Ο δήμαρχος Κορίνθου δέχεται συνεχώς απειλές από τον βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα. Μάλιστα, ένα βίντεο δείχνει τον βουλευτή να κάνει μία κίνηση με το χέρι του, απευθυνόμενος στον Αλ. Πνευματικό, προειδοποιώντας ότι θα τον... σφάξει.

4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ Τον Ιούνιο του 1998, ο τότε φοιτητής και στέλεχος της Αριστεράς δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ρόπαλα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων από μια ομάδα ανδρών της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Πάρης Χρυσός, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής Διοίκησης σε Εμπορική Σχολή στο Παρίσι, «στάθηκα τυχερός -τότε- που οι δύο μαχαιριές ήταν επιπόλαιες. Από κει και πέρα, πείσμωσα περισσότερο και είπα ότι δεν θα
Keywords
Τυχαία Θέματα