5 χρυσοί κανόνες για να βελτιώσεις το σώμα σου γρήγορα

19:59 27/10/2012 - Πηγή: 24wro
Το κλασικό είναι και αποτελεσματικό...
Το λένε οι ειδικοί και στην προπόνηση είναι νόμος για να δεις αποτελέσματα.Tο κλασικό το αμφισβητείς σπάνια. Είναι τεσταρισμένο, δουλεύει, έχει γίνει κλασικό. Κανείς δεν μπορεί να υποβιβάσει την αξία της κλασικής μουσικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την ακούσεις όταν πας για χορό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κλασικές ασκήσεις: ενώ κάνουν δουλειά, δεν σημαίνει ότι θα σου δώσουν τα αποτελέσματα που θες
από ένα επίπεδο και μετά.

Oι κλασικές ασκήσεις βελτιώνουν το σώμα σου με πολύ αργούς ρυθμούς. Υπάρχει ένας καλύτερος, πιο γρήγορος και οργανωμένος, τρόπος να αυξήσεις τον όγκο σου, να χάσεις λίπος και να γίνεις πιο δυνατός. Διάβασε τους παρακάτω 5 βασικούς κανόνες μου κι εφάρμοσέ τους στο γυμναστήριό σου.

1. Σήκωσε πολλά για να αποκτήσεις πιο πολλά
Εστω ότι σηκώνεις x κιλά. Μετά από ψ καιρό, θα χρειάζεσαι περισσότερα κιλά, αν θες να δεις αποτελέσματα. Οταν ήσουν αρχάριος, μπορούσες να αυξήσεις το μυϊκό βάρος και τη δύναμή σου αν σε κάθε άσκηση έβαζες τουλάχιστον το 60% των μέγιστων κιλών που μπορούσες να σηκώσεις. Με αυτά τα κιλά, συνήθως, μπορείς να κάνεις 15-20 επαναλήψεις σε 1 σετ. Αυτή η μέθοδος θεωρείται χαμηλής έντασης. Αν θες να φτάσεις στα μέγιστα αποτελέσματα, τότε πρέπει να σηκώνεις το 80% του μεγίστου σου, για να δυναμώσεις και να αποκτήσεις μεγαλύτερη μυϊκή μάζα. Με αυτό το βάρος μπορείς να κάνεις μέχρι 8 επαναλήψεις σε 1 σετ. Μετά έρχεται η εξάντληση.

Αν δεν είσαι από τους άντρες που αντέχουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο, τότε εκτέλεσε στο 80% του μεγίστου σου πιο πολλά σετ με 3-5 επαναλήψεις. Από εδώ και πέρα γίνεται πιο δύσκολο. Αν δεν είσαι αρχάριος, αλλά έχεις εμπειρία από γυμναστήριο και σηκώνεις βάρη πολλά χρόνια, τότε θα χρειαστεί να σηκώσεις το 85%-90% του μεγίστου σου για να δεις πρόοδο. Αυτά τα κιλά σε ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 3 σετ μεταφράζεται σε 2-4 επαναλήψεις σε κάθε σετ. Αν δεν αντέχεις την εξάντληση, μην κάνεις όλες τις επαναλήψεις με πολλά κιλά σε 1 σετ, αλλά σε 2-4 σετ.

2. Σήκωσε γρήγορα για να πάρεις όγκο
Για να αποκτήσεις όγκο, πρέπει να σηκώνεις τα κιλά αργά και να έχεις τον πλήρη έλεγχο της κίνησης. Δεν έχω πρόβλημα η άσκηση να εκτελείται με έλεγχο, ο οποίος είναι απαραίτητος για ένα καλό αποτέλεσμα. Σε αυτό που διαφωνώ όμως είναι «το αργά».

Οσο πιο γρήγορα σηκώνεις τα κιλά τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Οι γρήγορες επαναλήψεις ενεργοποιούν πιο πολλές μυϊκές ίνες, οι οποίες έχουν πιο πολλές πιθανότητες να μεγαλώσουν. Αν θες να χάσεις λίπος, τότε οι γρήγορες επαναλήψεις ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς κι αυξάνουν το μεταβολισμό σου στο μέγιστο. Αν θες να γίνεις πιο δυνατός, τότε σκέψου πόσα δυναμικά αθλήματα εκτελούνται αργά και πόσα γρήγορα. Αν η κίνηση σε κάποιο άθλημα σου φαίνεται αργή, πρέπει να ξέρεις ότι ο ασκούμενος προσπαθεί να την εκτελέσει όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Ο,τι βάρος μπορείς να σηκώσεις αξίζει να το σηκώσεις γρήγορα έχοντας πάντα τον έλεγχο και χωρίς να χαλάς την τεχ
Keywords
Τυχαία Θέματα