Οι 7 συνήθειες που καταστρέφουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος

16:33 18/6/2012 - Πηγή: 24wro
Αναζητάτε πολύτιμα διατροφικά μυστικά που να λύνουν άμεσα και ανώδυνα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε...
με το βάρος και τη σιλουέτα σας. Καλό είναι να συνειδητοποιήσετε και να αποδεχτείτε πως δεν υπάρχουν μυστικά ή μαγικά φίλτρα για την πολυπόθητη μείωση στο νούμερο της ζυγαριάς. Όπως επισημαίνει η βιολόγος- διαιτολόγος Ιωάννα Αδαμίδου, οτιδήποτε υπόσχεται θεαματική απώλεια βάρους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν δρα μεμονωμένα δίχως την αναγκαιότητα για ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, δεν είναι απαραίτητα ελεγμένο, εγκεκριμένο ή ασφαλές, ούτε και είναι αποτελεσματικό διότι αν ήταν τότε
θα είχαν αυτόματα λύσει όλοι το πρόβλημα βάρους τους μια για πάντα και άρα θα ήμασταν όλοι αδύνατοι!

Δυστυχώς όμως πολύς κόσμος συνεχίζει να υποφέρει από παχυσαρκία και να προβληματίζεται με τη διαχείριση βάρους συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, διστάζοντας παράλληλα να καταφύγει στην μία και μοναδική υγιή και αποτελεσματική λύση μιας εξατομικευμένης ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με σωματική άσκηση, υπό την προσεγμένη επιστημονική παρακολούθηση του διαιτολόγου-διατροφολόγου που θα επιλέξει.
Δεν γυμνάζεστε. Ναι στην ξεκούραση, αλλά όχι στην καθιστική ζωή. Η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη στην όλη προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και στη διατήρηση του μετέπειτα, διότι χτίζει μυϊκό ιστό και συνεπώς αυξάνει το μεταβολισμό. Επίσης, τίποτα δεν καίει λίπος σε αξιόλογο βαθμό παρά μόνο η αεροβική σωματική άσκηση, ειδικά όταν διαρκεί πάνω από μισή ώρα. Γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο, αλλά και το περπάτημα, το ποδήλατο, όλα τα είδη χορού, το κολύμπι, η yoga, οι πολεμικές τέχνες, κάποιο άθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν επιπρόσθετη φυσική δραστηριότητα, δεν υποκαθιστούν όμως την ανάγκη για γυμναστική.
Συμπεριφέρεστε στα διάφορα σνακ σαν να πρόκειται για κυρίως φαγητό. Αντί να καταναλώσετε μισό ή ένα ολόκληρο πακέτο μπισκότα ή crackers, ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πιάτο κανονικό φαγητό, το οποίο σε τελική ανάλυση θα περιέχει συν-πλην παρόμοιες θερμίδες και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας χορτάσει περισσότερο. Το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα, πολύ περισσότερο αν συνοδεύεται ασυναίσθητα από μεγάλες ποσότητες και συμβαίνει για συναισθηματικούς λόγους ή για συντροφιά μπροστά από την τηλεόραση ή απλώς επειδή βαριέστε, είναι ικανό να σας φορτώσει με πάρα πολλές θερμίδες καταστρέφοντας έτσι την προσπάθεια σας για απώλεια βάρους.
Εάν αισθάνεστε εντονότατη πείνα την ώρα του δεκατιανού ή του απογευματινού, το πιο πιθανό είναι πως είστε πολλές ώρες νηστικοί, έχοντας τραφεί ελλιπώς ή έχοντας αποφύγει τελείως κάποιο προηγούμενο βασικό γεύμα. Η παράλειψη του πρωινού γεύματος ή και συχνά και του μεσημεριανού λόγω φόρτου εργασίας, το μερικό ή ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας με την συνήθη παρουσία ενός μεγάλου γεύματος αργά το βράδυ διαταράσσει τον μεταβολισμό και αναμφισβήτητα αποθαρρύνει την απώλεια βάρους.
Πίνετε πολλές θερμίδες. Συχνά μάλιστα έχετε την αίσθηση ή θεώρη
Keywords
Τυχαία Θέματα