Μειωμένη 70% η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

10:55 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κόκκινο χτυπά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τους καταναλωτές να εμφανίζονται...
απρόθυμοι και τη ζήτηση να αγγίζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που αναμένεται να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση τους. Οι περισσότεροι καταναλωτές ήδη έχουν καταλήξει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης (ηλεκτρικές σόμπες, αερόθερμα και κλιματιστικά
μηχανήματα).

Το κόστος χρήσης βέβαια των ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι χαμηλότερο από του πετρελαίου, ωστόσο δεν είναι άμεσα αντιληπτό στο πορτοφόλι των καταναλωτών, αφού έρχεται με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

Μείωση 70%

Στο 30 % της περυσινής μείωσης της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, βρίσκεται η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο. Τα ποσοστά ζήτησης είναι πάρα πολύ χαμηλά και με βάση τις ισχύουσες συνθήκες δεν αναμένεται να αυξηθούν ιδιαίτερα.

«Αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που επανήλθε ο καλός καιρός στο Ηράκλειο, η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενική»αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Χάρης Μαυράκης και προσθέτει:

«Τις προηγούμενες ημέρες, με το σχετικό κρύο που έκανε πολύ σιγά κινήθηκε κάπως η αγορά, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η ζήτηση είναι στο 30 % σε σχέση με πέρυσι».


Keywords
Τυχαία Θέματα