VIDEO: Ο εξολοθρευτής όλο και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα...

10:10 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η εταιρεία Boston Dynamics μόλις έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο για το ρομπότ...
της Petman του οποίου η ομοιότητα με το T-800 είναι κάπως ανατριχιαστική.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείχνει το ανθρωπόμορφο ρομπότ (γνωστό και ως Protection Ensemble Test Mannequin), να περπατά σε διάδρομο, να κάνει καθίσματα και push-ups που θα
ζήλευε ακόμα και ο Ρόκι. Το μόνο που του λείπει για να κάνει την Sarah Connor να τρέχει σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι ένα μεταλλικό κρανίο.

Η εταιρεία κατασκευής των περιβόητων τετράποδων ρομπότ BigDog και AlphaDog, δηλώνει ότι το Petman είναι απλώς «ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ για τον έλεγχο ενδυμάτων χημικής προστασίας που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό».

Το ανθρωποειδές, του οποίου η παράδοση έχει προγραμματιστεί το επόμενο έτος, υποτίθεται ότι θα υποβληθεί σε διάφορες δοκιμασίες φορώντας ένα κοστούμι και λαμβάνοντας μεγάλες δόσεις «χημικού πολέμου». Με ύψος 1, 82, θα μιμείται την ανθρώπινη φυσιολογία, ενώ μέσω ειδικών συστημάτων θα ιδρώνει και θα παράγει θερμότητα για ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό.

Ο Petman δεν αποτελεί και το πρώτο ανθρωπόμορφο ρομπότ, ωστόσο έχει σχεδιαστεί για να μιμείται σε μεγαλύτερο βαθμό την ανθρώπινη κινησιολογία και εν αντιθέσει με τον Asimo της Honda, δεν διαθέτει χέρια μιας και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ένα περισσότερο στρατιωτικό περιβάλλον. Ωστόσο η εταιρεία, υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, με ένα καλό παράδειγμα να αποτελεί το πυρηνικό ατύχημα στους αντιδραστήρες της Φουκοσίμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Boston Dynamics, Marc Raibert.


Keywords
Τυχαία Θέματα