Η ψήφος του Μεσονυχτίου

16:22 11/11/2012 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή με τις τοποθετήσεις των εισηγητών...
των κομμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί απόψε με την ψηφοφορία στην ολομέλεια. Από την πλευρά της συγκυβέρνησης, η κεντρική γραμμή δεν είναι άλλη από το “ναι”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα δηλώσει καθησυχαστικός για την εκταμίευση της δόσης και
ως είθισται θα επιτεθεί στην αντοπολίτευση. Η αντιπολίτευση θα υπογραμμίσει την αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει την τήρηση των συμφωνηθέντων και την άμεση εκταμίευση της δόσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη στο “Έθνος” και είπε: «Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επίσης, αναμένεται να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Θα υποστηρίξει ότι το κόμμα του θα στηρίξει την συγκυβέρνηση και θα διευκρινίσει ότι παράλληλα θα διατηρήσει το δικαίωμα να διαφωνεί. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup με άγνωστη ακόμα έκβαση για την εκταμίευση της δόσης. Την τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να πείσει τους εταίρους για τα “συμφωνηθέντα”.

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα