ΠΟΕ-ΟΤA: Καταγγέλλει 12 δημάρχους

Ουδεμία σχέση θέλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ να έχουν οι τοπικοί άρχοντες με τον Γερμανό «επιτετραμμένο της κ. Μέρκελ», όπως αποκαλούν τον κ. Φούχτελ. Σε αυτό το πνεύμα και κλίμα καταγγέλλει ως φιλογερμανούς 12 δημάρχους μεγάλων πόλεων, οι οποίοι «μη παραγνωρίζοντας την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της πατρίδας μας» έχουν συναντηθεί και συζητήσει με τον Γερμανό αξιωματούχο.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποπτεύεται πως πίσω από τις συναντήσεις, ακόμα κι αν είναι ολότελα εθιμοτυπικές, κρύβεται η παραχώρηση

αρμοδιοτήτων των δήμων σε γερμανικά συμφέροντα. Στη σέντρα, ως «συνεργάτες» των Γερμανών αναφέρονται οι δήμαρχοι Πάτρας Γ. Δημαράς, Βέροιας Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, Περιστερίου Παχατουρίδης, Κηφισιάς Χιωτάκης, Αμαρουσίου Πατούλης (στη φωτό μαζί με τον Σαμαρά), Λάρισας Τζανακούλης, Νάξου Μαργαρίτης, Κέρκυρας Τρεπεκλής, Καστοριάς Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης Μαλούτας και Καλαμάτας Νίκας.

«Τσεκούρι» το Μεσοπρόθεσμο

Καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις ΟΤΑ, αλλά και «τσεκούρι» στις αντιμισθίες των αιρετών, καθώς και μείον 50% στους μισθούς στελεχών επιχειρήσεων ΟΤΑ, επιτροπεία στους «κόκκινους» δήμους και απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους μέχρι το 2016, πλην των νησιωτικών, επιβάλλει και στην Αυτοδιοίκηση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013-2016.
Οι μειώσεις κατά περίπου 22% των αντιμισθιών δημάρχων και περιφερειαρχών, με βάση τον νέο μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου (που διαμορφώνεται από 1.1.2013 στα 3.450 ευρώ μεικτά), η κατάργηση των οδοιπορικών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, η μείωση των ειδικών συμβούλων, καθώς και η κατάργηση θέσεων δημοσιογράφων στους ΟΤΑ είναι τα νέα «κακά» που εισάγει το νέο πακέτο μέτρων και εγείρει τις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ. Επιπλέον, θεσπίζεται το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Ο νέος αυτός θεσμός θα ελέγχει ουσιαστικά τις αποφάσεις του δημάρχου του «κόκκινου» δήμου και θα μπορεί, εφόσον οι αρχικές του υποδείξεις προς τον «κόκκινο» δήμο για την οικονομική του εξυγίανση δεν φέρουν αποτέλεσμα, να ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών να «βάλει» τον συγκεκριμένο δήμο στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται –αρνητικά– για την τσέπη του πολίτη, αλλά και τους εργαζομένους του συγκεκριμένου ΟΤΑ.

Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: «Καταργήστε την περιφέρεια»!
Την αγανάκτησή του, για την παντελή υποβάθμιση του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, μετά τα όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής που ψηφίστηκε από τη Βουλή, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στις νέες περικοπές πόρων και στις απολύσεις υπαλλήλων.
Ο κ. Μαχαιρίδης έκανε λόγο για εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση αποφάσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας πως θα ήταν πιο έντιμο να καταργήσουν τον θεσμό της αιρετής περιφέρειας, κάτι που μπορεί να γίνει με μια απλή υπουργική απόφαση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΠΥΡΟΥ: Πλήρης ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
Την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμ

Keywords
Τυχαία Θέματα