Δεν αναγνωρίζει τη δανειακή σύμβαση ο Τσίπρας!

08:30 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Για έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ...
του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή που απέστειλε προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, με αφορμή τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται προς τους αρχηγούς
κρατών της Ευρωζώνης και τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει εκλεγεί, δεν απολαμβάνει της λαϊκής υποστήριξης και έχει συνειδητά και συστηματικά πράξει ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει μια χώρα και το λαό της για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές» υπογραμμίζει.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός, «μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες, στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του».

Τονίζει επίσης ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί «οποιαδήποτε απώλεια κυριαρχίας, εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας ή μαζική πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα