ΝΔ: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν...διμέτωπο με ΛΑΟΣ και Αριστερά

08:08 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ρεαλιστική ημερομηνία η 29η Απριλίου, λένε για τις εκλογές στη ΝΔ που διαβάζουν τις...
δημοσκοπήσεις και ετοιμάζονται για σκληρό διμέτωπο «αγώνα» εναντίον του ΛΑΟΣ και της Αριστεράς.

Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά
από την Κύπρο και έπειτα από το κλείσιμο της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση η ΝΔ μπαίνει και επισήμως σε προεκλογικούς ρυθμούς έχοντας μπροστά της μία περίοδο περίπου δυο μηνών για να επουλώσει τα τραύματα που της άφησε η μαζική διαγραφή στελεχών.

«Η 29η Απριλίου μπορεί να είναι μία ρεαλιστική ημερομηνία, όπως όμως και η 8η Απριλίου εάν προχωρήσουν όλα σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό» λένε για τις εκλογές στη ΝΔ γνωρίζοντας πως η συζήτηση πλέον έχει ανοίξει για τα καλά και όλα τα κόμματα μπαίνουν σταδιακά σε ρυθμούς εκλογών.

Ανεξαρτήτως την τύχη που θα έχουν οι διαγραφέντες, κάποιοι εκ των οποίων ψάχνουν έναν εύσχημο τρόπο για να επιστρέψουν στο κόμμα χωρίς να δώσουν αφορμή για σκωπτικά σχόλια σχετικά με τη στάση τους, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο χαράσσουν ήδη στρατηγική σύγκρουσης με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και με την Αριστερά (σ.σ όχι με το ΚΚΕ) καθώς όλες οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις επιπτώσεις που θα έχουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα τα συνεχή σκληρά μέτρα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων.

Τα όσα έγιναν χθες στη βουλή ανάμεσα στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, τον Μάκη Βορίδη και την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικά της απόφασης που έχει πάρει η Λ. Συγγρού ως προς τον Γ. Καρατζαφέρη αλλά και ως προς την προοπτική της ψήφου στην Αριστερά που σε κάθε περίπτωση θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στον κ. Σαμαρά την επομένη των εκλογών ακόμη και εάν έχει καταφέρει το δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας, όπως άπαντες αναγνωρίζουν στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στη βουλή το ρόλο της...υπεράσπισης του Μάκη Βορίδη απέναντι στα καυστικά σχόλια των βουλευτών του ΛΑΟΣ ανέλαβε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος υπενθύμισε την ψήφο Καρατζαφέρη στο πρώτο μνημόνιο μιλώντας για «φαντάσματα που δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις»...

Η χθεσινή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την επιστολή Τσίπρα σε ευρωπαίους αξιωματούχους και με την Δημοκρατική Αριστερά, την οποία η ΝΔ κατηγορεί ότι «ψαρεύει ψήφους χωρίς θέσεις» έρχεται σε συνέχεια μίας σειράς δηλώσεων που έχουν κάνει στελέχη της ΝΔ όπως οι Ανδρέας Λυκουρέντζος και Νίκος Δένδιας εναντίον των δυο κομμάτων που όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και που σε κάθε περίπτωση αποδεικνύουν τον προβληματισμό που υπάρχει στη Λ. Συγγρού για την επομένη των εκλογών σε μία βουλή με άγνωστη διάταξη δυνάμεων αλλά με την Αριστερά σαφώς ενισχυμένη.
Keywords
Τυχαία Θέματα