Μπλακ άουτ για έκτη ημέρα στη Νιγηρία

13:46 15/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η συνάντηση ανάμεσα στα συνδικάτα... και την πολιτική ηγεσία της Νιγηρίας για την επαναφορά των επιδοτήσεων στις τιμές των καυσίμων δεν έφερε αποτέλεσμα, υποστηρίζει η πλευρά των συνδικαλιστών, αν και επισημαίνουν ότι οι συνομιλίες δεν βρίσκονται ενώπιον αδιεξόδου.

Παρά το ότι ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των εργαζομένων με τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν, ούτε ο ίδιος ούτε ο αντιπρόεδρος Σάμπο παρέστησαν και αντ’αυτών οι μάλλον σύντομες συζητήσεις έγιναν με τους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής.

«Η συνάντηση
δεν έφτασε σε αδιέξοδο, αλλά δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για
οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια» δήλωσε ο Αμπντουλουαχίντ Ομάρ, πρόεδρος συνδικάτου και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση χωρίς να ανακοινωθεί ο χρόνος.

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει - έως τότε - να αναβληθεί η αύξηση της τιμής των αντλιών, εμείς να αναστείλουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις και μετά να επαναδιαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πάντως κατά τον πρόεδρο της Γερουσίας η συνάντηση ήταν παραγωγική.

Εντωμεταξύ, οι εργαζόμενοι στην πετρελαιοβιομηχανία αποφάσισαν να μην προχωρήσουν ακόμη στις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για την Κυριακή αν βρισκόταν λύση στο ζήτημα των επιδοτήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα