ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο

14:16 17/5/2011 - Πηγή: 24wro
Από τις 11:30 το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου έως τη λήξη του ωραρίου οι... δημόσιοι υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους αντιδρώντας την διεύρυνση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση. Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Την ίδια ημέρα, το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή
και στο οποίο, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις.
Σε σχετική ανακοίνωση της, η Ανώτατη Διοικητική Ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.
Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται Δημόσιες
Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας»

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα