VIDEO: Κάν' το σαν τον Shaolin αν μπορείς

20:21 20/9/2011 - Πηγή: 24wro

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλεις να αποκτήσεις πονοκέφαλο...
κάνε μια βουτιά στον ωκεανό των χιλιάδων διαφορετικών στιλ του kung fu και των γλωσσοδετικών τους ονομασιών. Αν προτιμάς να μείνεις με ανοιχτό το στόμα, δες τους Shaolin Kung Fu Masters αυτό το Σάββατο 24/9 στο θέατρο Badminton.
Γλιτώνεις και τον πονοκέφαλο. Η τεχνική των Shaolin, αν και πολλοί ερευνητές των πολεμικών τεχνών την περιφρονούσαν μέχρι τον 20ό αιώνα, θεωρείται -άφοβα πλέον- ως η βάση όλων των σημερινών σχολών Kung Fu.
Οι μοναχοί του ναού Shaolin αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας και σπάνε πέτρες με το κεφάλι υπό το gentle φως των κεριών. Είναι πραγματικοί masters του Kung Fu, το οποίο εξασκούν στο περίφημο Shaolin Monastery, αλλά και στις οροσειρές Wudang και Kunlun.
Σύμφωνα με τον θρύλο, οι Shaolin διδάχτηκαν τις αστραπιαίες κινήσεις τους από 5 ζώα: τον δράκο, το φίδι, τον πελαργό, την τίγρη και τη λεοπάρδαλη. 


Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Shaolin θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από την Ινδία, ενώ με την τέχνη τους να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βουδισμό, οι μοναχοί Shaolin εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μάχες ήδη από τη δυναστεία των Tang το 618 μ.Χ, αλλά και πιο ευρέως στη δυναστεία των Ming, τον 14ο αιώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα