NBA: Αν χάσουν… χάθηκαν!

11:25 25/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο λόγος για τους Νάγκετς και τους Σπερς, οι οποίοι δίνουν οριακό και…
λιγότερο οριακό παιχνίδι τα ξημερώματα της Τρίτης κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τους Μέμφις Γκρίζλις αντίστοιχα, με τη νίκη να αποτελεί για αμφότερες μοναδικό στόχο στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν να ελπίζουν για πρόκριση στην επόμενη φάση της «post season».



ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (1.5)
Γκρίζλις: Έδειξαν πως πιστεύουν πραγματικά στην πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ, κάνοντας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου το 2-1 στη σειρά με τους Σπερς, σε μία αναμέτρηση που είχαν καθ’
όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία στο σκορ, για να ισοφαριστούν σε 80-80 ένα πεντάλεπτο πριν την ολοκλήρωση. Κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο κορυφαίος του παρκέ Ζακ Ράντολφ (ολοκλήρωσε με 25 πόντους) και με κρίσιμα τρίποντα έδωσε στις «αρκούδες» τη μεγάλη νίκη. Εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς και ο Ισπανός σέντερ Μαρκ Γκασόλ που πρόσθεσε άλλους 17. Ίδια θα είναι τα «όπλα» του Λιονέλ Χόλινς και για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, και πάλι στο «FedEx Forum», στο οποίο με νίκη, η ομάδα του φτάνει ένα βήμα πριν το «θαύμα» αποκλεισμού των Σπερς.
 
Σπερς: Τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα από ότι αρχικά υπολόγιζαν οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς, αφού οι Γκρίζλις δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το «μπρέικ» του πρώτου αγώνα της σειράς στο Σαν Αντόνιο και να περάσουν στους ημιτελικούς της Δύσης. Κορυφαίος – μοιραίος του τρίτου αγώνα για τα «σπιρούνια», ο Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος ναι μεν ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους, χαράμισε όμως την τελευταία επίθεση της ομάδας του αφού έμεινε με τη μπάλα στα χέρια τη στιγμή που συμπαίκτες του είχαν «ακροβολιστεί» περιμένοντας το… τόπι για το τρίποντο της ισοφάρισης. Οριακός ο αγώνας που πλησιάζει, αφού σε περίπτωση νέας ήττας, θα πρέπει να κάνουν τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Τραυματίας αποχώρησε ο ΜακΝτάιες λίγο πριν το τέλος με πρόβλημα στο αριστερό χέρι από κατά λάθος χτύπημα του συμπαίκτη του Τιμ Ντάνκαν, άγνωστο αν θα δώσει το «παρών» στο παρκέ του «FedEx Forum», τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
 
ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ (5.5)
Μάβερικς: «Αυτοκτόνησαν» με τον πλέον εμφατικό τρόπο αφού παρά το γεγονός πως κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 23 πόντους (41-64), λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, αλλά και με 10 πόντους (70-80) με τρίποντο του Τζέισον Τέρι, 3΄33΄΄ πριν το φινάλε, ηττήθηκαν στο τέλος με 84-82 από τους πολύ σκληρούς για να… πεθάνουν Μπλέιζερς και ισοφαρίστηκαν στη σειρά (2-2). Το σκηνικό μεταφέρεται εκ νέου στο Τέξας και στην πέμπτη συνάντηση των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους του Ρικ Καρλάιλ να θέλουν μόνο τη νίκη για να ανακτήσουν το προβάδισμα και να πάνε στο «ματς μπολ». Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, οι Νοβίτσκι, Κιντ και οι υπόλοιποι «Μαβς», να μην πάθουν «μπλακ άουτ» αντίστοιχο της τέταρτης περιόδου.
 
Μπλέιζερς: Ανδριάντα θα πρέπει να χτίσουν έ
Keywords
Τυχαία Θέματα