ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ

08:41 25/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Μετά από έναν μήνα νοσηλείας, ο ινδός γκουρού με τους εκατομμύρια οπαδούς που τον λάτρευαν σαν θεό έφυγε σαν κοινός θνητός σε ηλικία 86 ετών. Ο Σρι Σάτια Σάι Μπάμπα (Sri Sathya Sai Baba) είχε εισαχθεί...
σε νοσοκομείο της γενέτειρας του Πουταπάρτι, στη νότια Ινδία και υπέκυψε σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων, νωρίτερα το πρωί της Κυριακής.
Οι οπαδοί του που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια, ήταν διάσπαρτοι σε ολόκληρο τον κόσμο και περιλάμβαναν υψηλά ιστάμενους ινδούς πολιτικούς, μεγιστάνες των επιχειρήσεων και σταρ
του Μπόλιγουντ.
Ο Σάι Μπάμπα με τα χαρακτηριστικά σγουρά μαλλιά και τους μανδύες σε έντονο πορτοκαλί χρώμα που αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν του, ήταν μεταξύ άλλων, ιδρυτής και επικεφαλής μεγάλου αριθμού σχολείων και νοσοκομείων σε διάφορες χώρες, ενώ τώρα αναμένεται να προκύψει θέμα για τη διαχείριση της σημαντικής περιουσίας του.
Ο ίδιος θεωρείτο ότι είχε υπερφυσικές δυνάμεις, όπως το να εμφανίζει αντικείμενα από το πουθενά.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε ότι ο θάνατος του είναι "μια ανεπανόρθωτη απώλεια" για όλους.
Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα στην κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη αναμένεται να παραστεί μεγάλο πλήθος ανώτατων δικαστών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης της Ινδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα