Περνάμε καλά!

Μπορούμε πράγματι να περάσουμε καλά αλλάζοντας απλά συνήθειες. Αλλάζοντας τρόπο διασκέδασης, τρόπο αντίληψης των πραγμάτων! Το να κοιτάμε όλη μέρα τηλεόραση ή να χαζεύουμε στον υπολογιστή, δεν αποτελεί λύση για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, τους άλλους, την πόλη μας και τις συνήθειές της διαφοροποιώντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα! Λόγου χάρη, μπορούμε να οργανώσουμε ένα beaute στο σπίτι με τις φίλες μας, χρησιμοποιώντας μάσκες ομορφιάς
,από προϊόντα που όλες έχουμε στην κουζίνα μας. Εξάλλου, στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε άπειρους τρόπους για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας με τρόπο οικονομικό , υγιεινό και αληθινά διασκεδαστικό.Επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
"Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση."Παράλληλα, υπάρχουν οι δυνατότητες να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις σε πολύ καλές τιμές καθώς όλα τα θέατρα πια, έχουν καλύτερες τιμές ειδικά για ανέργους και φοιτητές, ενώ μία τάση που είναι και ψυχοθεραπευτική είναι σεμινάρια που αφορούν το πλέξιμο μέχρι και την αλλαγή των παλιών μας επίπλων, ένας τρόπος ιδανικός κοινωνικοποίησης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα μάθετε να μεταποιείτε μόνες σας τα παλιά σας ρούχα, να κάνετε σεμινάρια μακιγιάζ και να πειραματίζεστε με το καλύτερο μοντέλο, τον εαυτό σας.Η ποδηλασία, ναι μεν δεν ευνοείται σε πόλεις σαν την Αθήνα αλλά αποτελεί μία ευκαιρία να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και τους φίλους σας σε γειτονικά πάρκα, ενώ δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε γυμναστήριο μπορείτε να βρείτε έναν χώρο για να τρέχετε ή για γρήγορο βάδην κοντά στο σπίτι σας. Μία συνήθεια που συχνά βλέπουμε στις αμερικάνικες ταινίες, γιατί όχι και εδώ στην Ελλάδα; Τι όμορφο θα ήταν να γέμιζαν τα πάρκα από ανθρώπους που γυμνάζονται και ανακαλύπτουν υπέροχους χώρους στην ίδια τους την πόλη;Τέλος, αξίζει να δείτε ανάλογα με το δήμο που υπάγεστε τα δωρεάν προγράμματα που περιέχουν για εσάς και για τα παιδιά σας από μπαλέτο μέχρι εκμάθηση ξένων γλωσσών.Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Ίσως, λίγο δύσκολο να είναι το γεγονός ότι πρέπει να ξεβολευτούμε από συνήθειες ετών και να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας κάτω από άλλες βάσεις. Να αλλάξουμε νοοτροπίες και τρόπους ζωής. Το πρώτο σκαλί απαιτεί προσπάθεια. Μετά ο ανηφορικός δρόμος θα μας φανεί παιχνιδάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα