Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini

Το περίφημο ψηφιδωτό της Villa Romana del Casale στη Σικελία, όπου αθλήτριες φορώντας μπικίνι διαγωνίζονται με έπαθλα στέμμα και σκήπτρο, δείχνει πως το bikini έχει ιστορία κρυμμένη στα βάθη του χρόνου.

Όμως στις 5 Ιουλίου του 1946 ο Louis Réard έμελλε να δημιουργήσει δυο κομμάτια ύφασμα που θα προκαλούσαν σάλο στην εποχή του και που επρόκειτο να αποτελέσουν το πιο πολυφορεμένο ένδυμα του καλοκαιριού: το μπικίνι.

Πήρε το όνομά του από την περιοχή Bikini Atoll, όπου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει τις δοκιμές των πυρηνικών βομβών, καθώς πίστευε πως η δημιουργία του θα δημιουργούσε μία έκρηξη και αντιδράσεις, σαν και αυτές της πυρηνικής ενέργειας.

Πολλές χώρες αρχικά έφτασαν στο σημείο ακόμα και να απαγορεύσουν την χρήση του μπικίνι, κυρίως χώρες που η επίσημη θρησκεία ήταν ο καθολικισμός, όμως από το 1960 και έπειτα άρχισε να διαδίδεται παγκοσμίως με φρενήρεις ρυθμούς. Το καλοκαίρι είναι εδώ, το ίδιο και το μπικίνι και ας δούμε τα πιο διάσημα μπικίνι στην ιστορία της μόδας.

Jayne MansfieldRita HayworthBrigitte Bardot at the 6th International Cannes Film Festival, 1953Ursula AndressHalle BerryMarilynRaquel Welch
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ntynomai