18% των developers δουλεύουν πάνω σε Next-Gen Games

Με μόνο το 2% να ισχυρίζεται ότι αυτά είναι next-gen exclusives.

Σύμφωνα με report το 18% δουλεύει πάνω σε παιχνίδια επόμενης γενιάς.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε report καθώς προέρχεται από το GDC, το οποίο μάλιστα ρώτησε 4.000 developers. Συγκεκριμένα λοιπόν, το 16% αυτών είπαν ότι δουλεύουν πάνω σε παιχνίδια τόσο για τις υπάρχουσες πλατφόρμες όσο και για πλατφόρμες οι οποίες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Το 2% αυτών μάλιστα δήλωσε ότι δουλεύει αποκλειστικά σε παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας.

Το 46% από την

άλλη απάντησε ότι δουλεύει αποκλειστικά για τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν δεν γνωρίζω δεν απαντώ.

Σε ό,τι αφορά τις υπάρχουσες πλατφόρμες τώρα, το 53% δήλωσε ότι το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν για PC, το 33% ότι ήταν για mobile platforms, το 24% για PS4, το 20% για Xbox One και το 9% για το Nintendo Switch.

Τα νούμερα αυτά βέβαια ανεβαίνουν προς τα πάνω στην ερώτηση για το "Πάνω σε ποια πλατφόρμα εργάζεστε αυτή την περίοδο;" και στην ερώτηση "Πάνω σε ποια πλατφόρμα θα επιθυμούσατε να δουλέψετε;" με το 22% να απαντάει ότι θα επιθυμούσε το επόμενο παιχνίδι τους να κυκλοφορήσει σε Switch.

Το 45% μάλιστα δήλωσε ότι το Switch είναι μια κονσόλα που τους ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όσοι μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει παιχνίδια τόσο σε Switch όσο και σε άλλες πλατφόρμες δήλωσαν ότι στην κονσόλα της Nintendo τα παιχνίδια τους είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Όλα αυτά έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το Switch βγήκε η best-selling κονσόλα για το 2018 στις ΗΠΑ. Αυτό μάλιστα ήρθε σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία του Super Smash Bros. Ultimate.

Λίγοι πάντως είναι οι developers που έχουν ανακοινώσει ότι δουλεύουν πάνω σε next-gen games. H Bethesda μάλιστα ανακοίνωσε στην περσινή Ε3 ότι το Starfield θα είναι αποκλειστικά για next-gen platforms.

Ο διάδοχος του Xbox One ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Microsoft στην E3 2018 με reports να λένε ότι πρόκειται για μια ολόκληρη οικογένεια συσκευών με κωδικές ονομασίες Anaconda και Lockhart. Τον Οκτώβριο του 2018 ήρθε και η σειρά της Sony να επιβεβαιώσει ότι δουλεύει πάνω στην επόμενη κονσόλα της.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN

IGN Greece Pikuniku - 'Wake Up' Launch Trailer Ίσως δεν υπάρξουν servers προς ενοικίαση στο Battlefield V Τα 9 παιχνίδια που παρουσιάστηκαν στο the Nintendo Indie Highlights Presentation

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα