“ΒΑΣΙΛΙΑΣ” ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του μέσα στο 2019, εκεί που το χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ. Ο Ελβετός “ισοπέδωσε” τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά των φετινών ΑΤΡ Finals…

Τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ!

Ο 38χρονος Ελβετός είχε “πληγώσει” πάρα πολύ τους φίλους του με τον οδυνηρό τρόπο που έχασε το φετινό Wimbledon από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο, πήρε μια πολύ “γλυκιά” εκδίκηση στον τελευταίο αγώνα ομίλων του ATP Finals!

Σε

ένα ματς-τελικό όπου κρινόταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals, ένας τρομακτικός Ρότζερ Φέντερερ ισοπέδωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στους “4” της διοργάνωσης.

Έδωσε έτσι τέλος με εμφατικό τρόπο στο σερί τεσσάρων νικών που έτρεχε ο Σέρβος τενίστας απέναντι του, μεταξύ των οποίων σε τεράστια και πολύ κρίσιμα ματς, όπως ήταν το φετινό Wimbledon!

Πάνω απ’όλα, έδειξε ότι στην ηλικία των 38 ετών παραμένει ικανός να κερδίζει τους καλύτερους στον κόσμο με τέτοια άνεση και τόσο υπέροχο τένις που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό.

Γιατί ο Φέντερερ που εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο ήταν ένας Φέντερερ που “γυάλιζε” το μάτι του!

Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του ματς, έδωσε απαντήσεις σε πολλούς που αμφισβήτησαν το αν θα μπορούσε να κερδίσει ποτέ ξανά τον Τζόκοβιτς, όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και όσων οδυνηρών ηττών προηγήθηκαν.

RISING to the challenge

The moment @rogerfederer secured his first win over Djokovic since 2015! #NittoATPFinals pic.twitter.com/LylYw44ACI

Tennis TV (@TennisTV) 14 Νοεμβρίου 2019


Ο “Βασιλιάς” του αθλήματος μίλησε όπως ξέρει να το κάνει καλύτερα, στο γήπεδο και θα είναι παρών, ως δεύτερος από τον όμιλο Μπιορν Μποργκ, στον 15ο(!) του ημιτελικό ATP Finals όπου περιμένει, μάλλον, τον Στέφανο Τσιτσιπά αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να ξέρουμε τα ζευγάρια.

Τόσο “ολοκληρωτικό” ματς από τον Φέντερερ ειδικά κόντρα στον Τζόκοβιτς είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Ο Ροτζ σέρβιρε αδιανόητα καλά τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο σερβίς παραχωρώντας μόλις ένα κρίσιμο break point στις αρχές του δεύτερου σετ που έσωσε χάρη σε ασύλληπτα forehands.

Από την άλλη, τόσο το forehand όσο και το backhand “πέταγαν” ενώ έδειξε, σε ηλικία 38 ετών θυμίζουμε, μερικές ασύλληπτες αμυντικές ικανότητες!

Οι επιστροφές του ήταν εξαιρετικές ακόμα και στα πρώτα σερβίς του Τζόκοβιτς κάνοντας σχεδόν κάθε game του Σέρβου να κρατάει πολλή ώρα.

Όλα αυτά τα στοιχεία φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς, μετά την εξοντωτική τρίωρη μάχη με τον Τιμ δεν ήταν φρέσκος και όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του ήταν προβληματικά.

Ο Φέντερερ απείλησε το σερβίς του από το πρώτο game με το break να έρχεται νωρίς, στο 1-1 και τον Ελβετό να κάνει κανονική “παρέλαση” στα δικά του service games έκτοτε.

Τα σερβίς του ήταν απλά άπιαστα, οι εύκολοι και σύντομοι πόντοι πήγαιναν συντριπτικά στην πλευρά του ενώ συνέχιζε να προσθέτει απειλές στο σερβίς του Τζόκερ δίχως πάντως να γίνει δεύτερο break.

To πρώτο σετ έγινε δικό του και μάλιστα, με τον Τζόκοβιτς φανερά “έξω από τα νερά του” είχε δύο ευκαιρίες για break με το “καλημέρα” στο δεύτερο σετ!

Εκεί, ο Φεντ έδειξε τα πρώτα σημάδια νεύρων χάνοντας τα με τον Τζόκοβιτς να ανεβάζει κατά τι την απόδοσή του και να απειλεί σοβαρά για πρώτη φορά τον Μαέστρο.

Τότε ήρθε και η μοναδική ευκαιρία του Σέρβου για break στο 2-1, όμως δύο πανίσχυρα forehand του Φέντερερ τον έσωσαν.

Και το μπόνους ήταν διπλό για αυτόν, καθώς πέραν του κρατήματος σερβίς, έσπασε στη συνέχεια το σερβίς του Τζόκοβιτς και ήταν πια “καβάλα” στο άλογο για τη νίκη!

Δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω.

Με τρομερό τένις και με μάτι που ακόμα “γυάλιζε”, ολοκλήρωσε θεσπέσια το ματς σπάζοντας και δεύτερη φορά το σερβίς του Τζόκοβιτς για το “κερασάκι στην τούρτα” μιας άψογης εμφάνισης!

Pure Passion #NittoATPFinals pic.twitter.com/KiS2d1eyBA

Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2019

Φυσικά, η δουλειά δεν τελείωσε!

Ο Φέντερερ έχει προκριθεί στα ημιτελικά, η ψυχολογία του είναι σίγουρα πολύ ανεβασμένη και μένει να δούμε αν έχει την έμπνευση να συνεχίσει έτσι και να κατακτήσει το έβδομο του ATP Finals, πρώτο μετά από πολλά χρόνια (2011).

Από την άλλη, με αυτόν τον όχι ωραίο τρόπο κλείνει μια πολύ καλή σεζόν για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που τον βρήκε νικητή δύο Slams (Αυστραλιανό και Wimbledon), δύο Masters τίτλων και κορυφαίο τενίστα στη συντριπτική διάρκεια της σεζόν.

Όχι όμως στο τέλος της.

Η ήττα του από τον Φέντερερ δίνει πλέον το year-end No1 στον Ράφα Ναδάλ, το πέμπτο για τον 33χρονο Ισπανό που επιβραβεύεται έτσι για μια επίσης σπουδαία σεζόν.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Κώστας Αϊτάκης

The post “ΒΑΣΙΛΙΑΣ” ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα