Τζόκοβιτς: “Σαν να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί για 31η φορά σε τελικό Grand Slam, μετά από την επικράτησή του απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα 5 sets. Πλέον ο Νο1 του κόσμου βρίσκεται 3 sets μακριά από το ιστορικό Calendar Slam.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Νο1 του κόσμου κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμος να βάλει τα πάντα στην άκρη για να σηκώσει το τρόπαιο στο φετινό US Open

και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην εποχή των όπεν, μετά τον Ροντ Λέιβερ (1969), που θα καταφέρει να κατακτήσει και τα 4 Majors μέσα στην ίδια χρονιά. 

Παράλληλα, μια πιθανή κατάκτηση θα σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πάρει το προβάδισμα, έναντι των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδαλ, όσον αφορά τους περισσότερους τίτλους σε Grand Slams φτάνοντας στους 21! 

“Θα αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα σαν είναι ο τελευταίος μου, γιατί αναμφισβήτητα είναι ο πιο σημαντικός στην καριέρα μου. Μπορεί όχι, δεν ξέρω. Αλλά για φέτος σίγουρα.”, είπε ο Τζόκοβιτς. “Θα είναι μια μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν επίσης τρομερά φορμαρισμένο παίκτη, τον Μεντβέντεφ.”

Ο Τζόκοβιτς θυμήθηκε μια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ το 2009, όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιντ για ποιο λόγο δεν ήταν χαρούμενος από τη στιγμή που οι Λέικερς ήταν στις 2-0 νίκες απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ.

“Η δουλειά δεν έχει τελειώσει.”, ήταν η απάντηση του Μπράιαντ. 

Το ίδιο ακριβώς απάντησε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς: “Η δουλειά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Το κίνητρο υπάρχει, ο ενθουσιασμός το ίδιο χωρίς αμφιβολία. Μάλλον περισσότερο από ποτέ. Αλλά έχω έναν ακόμα βήμα να κάνω.”

“Προσπαθώ να προστατέψω αυτό που πραγματικά λειτουργεί για μένα μέσα μου. Έχω τις ρουτίνες μου, έχω τους ανθρώπους μους. Απομονώνομαι, συγκεντρώνω την απαραίτητη ενέργεια για την επόμενη μάχη, μόνο για τον επόμενο αγώνα.”

“Όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους που λειτουργούν για εμάς ως προ το πως θέλουμε να προετοιμαζόμαστε.”

Για τον ημιτελικών των 5 sets κόντρα στον Ζβέρεφ ο Τζόκοβιτς τόνισε: “Ήταν μια μεγάλη νίκη. Είμαι περήφανος για τον αγώνα που έδωσα. Ίσως θα μπορούσα να έχω παίξει καλύτερα σε μερικά διαστήματα.” 

“Αλλά και πάλι θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος για το τένις που μπορούσα να παίξω στο 5ο set, το οποίο ήταν και το πιο σημαντικό set του ημιτελικού. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο κορτ την Κυριακή.”

Όσο για το αγώνα απέναντι στον τελευταίο του αντίπαλο στη Νέα Υόρκη, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Σέρβος απάντησε: “Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσει όλα για να κερδίσει το πρώτου του Grand Slam. Από την άλλη όμως θα δώσω κι εγώ τα πάντα για να κερδίσω αυτόν τον αγώνα.”

“Μέχρι το τέλος του τελικού δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο και ενέργεια σε οτιδήποτε μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή και να μου πάρει ζωτική ενέργεια που χρειάζομαι απαραίτητα για την Κυριακή.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: “Σαν να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα