Τζόκοβιτς: “Πολύ νωρίς το Australian Open”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραπονέθηκε για την ύπαρξη ενός Grand Slam τόσο νωρίς στο ξεκίνημα της σεζόν στο ATP Tour

Μετά από μια φανταστική χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη, προγραμματίζοντας τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές όπου θα ξεκουραστεί, σωματικά και πνευματικά, περνώντας πολύτιμες στιγμές με την οικογένειά του.

Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου καθώς η αγωνιστική προετοιμασία για τη

νέα σεζόν θα πρέπει να ξεκινήσει σχετικά νωρίς αφού η ύπαρξη ενός Grand Slam στο ξεκίνημα της σεζόν, προϋποθέτει την καλύτερη δυνατή προπόνηση ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος από την πρώτη, κιόλας, εβδομάδα της σεζόν.

“Για τις 2-3 επόμενες εβδομάδες, θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ. Δεν θα παίξω πολύ τένις. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσω σιγά-σιγά να χτίζω τον εαυτό μου για τη νέα σεζόν. Δεν έχουμε και πολύ χρόνο στο τένις, ώστε να έχουμε σωστή προετοιμασία. Όμως έτσι είναι τα πράγματα.

“Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στην αρχή θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ τη φυσική κατάσταση και μετά θα παίζω περισσότερο τένις. Το Grand Slam τόσο νωρίς στη σεζόν, μας αναγκάζει να προπονηθούμε σκληρά και να πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς.

“Το πρώτο Grand Slam είναι τον Γενάρη. Είναι το πιο επιτυχημένο Grand Slam για μένα και ελπίζω να συνεχίσει να είναι” είπε με νόημα ο Τζόκοβιτς.

Ο Νόλε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο ανεπίσημο Mubadala World Tennis Championships, στο Αμπού Ντάμπι 27 με 29 Δεκεμβρίου και μετά έχει δηλώσει στο Qatar Open στην Ντόχα, πριν πάει στη Μελβούρνη (14-27 Ιανουαρίου) για να διεκδικήσει τον 7o τίτλο του στο πρώτο Major της χρονιάς.

Φέτος, ο 31χρονος Σέρβος ολοκλήρωσε τη χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με ρεκόρ 53-12 και πανηγύρισε δύο ακόμη Grand Slam, φτάνοντας συνολικά τα 14 στην καριέρα του.

The post Τζόκοβιτς: “Πολύ νωρίς το Australian Open” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα